Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πασόκος, ναζί και κομουνιστής ο Ι. Θ. Κακριδής …


Υπάρχει μια πολύ “διασκεδαστική” ιστοσελίδα γλωσσικού ενδιαφέροντος όπου η ρητορική του είναι “απολογητικού” χαρακτήρα  και λέγεται Κίνηση Πολιτών για την Επαναφορά του Πολυτονικού Συστήματος. Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη σελίδα με πλουσιότατο όγκο πληροφοριών καθώς είναι χρήσιμη στο να θυμηθούμε τους κανόνες τονισμού και προσφέρει zip αρχεία για πολυτονικά πληκτρολόγια. Φυσικά, εστιάζω το θέμα στις απόψεις και τις επιχειρηματολογίες υπέρ τη χρήσης του πολυτονικού, αλλά ανακαλύπτω ένα τόσο άκομψο και σαθρό άρθρο που μας λέει πολλά για τις προθέσεις των δημιουργών της ιστοσελίδας. Κυρίως όμως, αφού αυτοαποκαλείται Κίνηση Πολιτών, δεν βλέπουμε πουθενά κάποια ονομαστική κατάσταση των γλωσσαμύντορων που θα προσέδιδε εγκυρότητα στο όλο εγχείρημα.
Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει ένα ολόκληρο άρθρο για τη Δίκη των Τόνων, μια από τις λιγότερο γνωστές σελίδες για τις περιπέτειες του μονοτονικού. Ο Ιωάννης Κακριδής εκδίδει το 1939 την Ελληνική Κλασσική Παιδεία στο μονοτονικό σύστημα κι αυτό ξεσηκώνει τη μήνι της Φιλοσοφικής Σχολής. Έπρεπε να περιμένουν μέχρι να καταληφθεί η Αθήνα από τους Γερμανούς και το 1942 τον σέρνουν σε δίκη. Ο Ιωάννης Κακριδής έπεσε σχετικά στα μαλακά, με ποινή δύο μήνες προσωρινή απόλυση από τη Φιλοσοφική Σχολή. Στην Κατοχή, οι γλωσσαμύντορες βρήκαν ευκαιρία να προτάξουν το “εθνικό” ανάστημά τους – όταν γύρω τους πέθαινε κόσμος από τις κακουχίες και τις εκτελέσεις – οχυρωμένοι πίσω από την κατοχική κυβέρνηση για να υπερασπιστούν… δασείες και περισπωμένες.
Η Κίνηση Πολιτών για την Επαναφορά του Πολυτονικού Συστήματος στήνει μία φαιδρή άποψη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να προσδώσει κύρος στην πολεμική της κατά του μονοτονικού μέσω μιας απίστευτης ακροβασίας:
Δν εναι τυχαο τι ατ δεολογικ ντιμετώπιση τν μετακλασσικν χρόνων συμπίπτει μ τ θεώρηση τς λληνικς στορίας π τν Χίτλερ, στ «Mein Kampf». τι δηλαδ λλάδα δωσε τ φτα το πολιτισμο κατ τ κλασσικ περίοδο κα μετ «σβησε». «Δίκη τν τόνων» γινε τ 1942 κα φυσικ ταν ν πηρρεασθε π τν περιρρέουσα τμόσφαιρα. λλωστε πολ συχν κα Κακριδς κα ο συνήγοροί του ναφέρονται στ Γερμανία κα στος Γερμανος φιλολόγους. Μήπως λοιπν τ μονοτονικ πηγάζει π μίαν ναζιστικ θεώρηση τς λληνικς στορίας;
Σημειωτέον πίσης τι μεγάλος Wilamowitz πο κθειάζουν τόσο Κριαρς κα ο συνήγοροί του σο κα πουργς Εθυμίου στν Βουλ τ 2003, θεωρεται π σύγχρονους μελετητς σν «ναζιστς πρν τν ρα του» κα «πέρμαχος τς θεωρίας τς φυλετικς γιεινς (Rassenhygiene)» [...] χαρακτηρισμς τν τόνων ς «προσκτήματος» π τν κ. Εθυμίου θυμίζει ντονα τν ννοια τς φυλετικς πρόσμιξης πο τόσο μισοσε Χίτλερ.
Οι απολογητές των τόνων, ουσιαστικά, μας λένε πως η… κατοχική κυβέρνηση έσυρε σε δίκη τους δήθεν φιλοναζιστές; Ή μήπως ακριβώς επειδή έπεσε στα μαλακά ο Κακριδής, αυτό σημαίνει πως τον “αθώωσε” η κατοχική κυβέρνηση; Τέτοιου είδους προκλητικές διατυπώσεις από ένα κίνημα (sic) εν έτει 2007, μάλλον προδίδουν αυτό που καταδικάζουν, τις στείρες λληνοχριστιανικές κροδεξιές κορνες τους προκειμένου να μεταμφιεστούν ως θεματοφύλακες μιας παράδοσης τόσο άχρηστης όσο και της παιδείας του παπαγαλίζειν. Είναι ενδεικτική μία φράση τους:
λαϊκισμς το Κακριδ εναι γνήσιος πρόδρομος ατο το Πανελλήνιου Σοσιαλιστικο Κινήματος.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο Μύθος του Γύγη - Πολιτεία

Ιωάννης Συκουτρής και ο „άγνωστος πόλεμος“.


"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Αλλ' εκούσιος ή ακούσιος ο θάνατος του ήρωος, είναι πάντοτε μία έκρηξις ηφαιστείου. Να έτσι εξαφνικά σπα το δοχείον της ζωής του, συντρίβεται και συντρίβει όλα γύρω του, φλέγεται και φλέγει, φωτίζεται και φωτίζει - και τρομάζουν οι δειλοί και ταπεινοί και φθονεροί.

Ιωάννης Συκουτρής
O Ιωάννης Συκουτρής μίλησε για τις γενετήσιες σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικότερα στον παιδικό και ομοφυλοφιλικό έρωτα στην αρχαία Ελλάδα, το 1934. Το 1936 με την άνοδο του μεταξικού καθεστώτος στην Ελλάδα, άρχισε να δέχεται επιθέσεις για αυτό του εγχείρημα. Ο φιλόλογος ακαδημαϊκός καθηγητής, κατηγορήθηκε ως άθεος το 1937. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ιωάννης Συκουτρής αυτοκτόνησε.
Οσο ζούσε ο Ιωάννης Συκουτρής, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητος, αλλά το αντίθετο· εκτιμήθηκε ακόμη και στον ελληνικό χώρο και καταπολεμήθηκε λυσσαλέα από το πανεπιστημιακό περιβάλλον των Αθηνών. Ο πόλεμος εναντίον του από μια ορισμένη ομάδα στο πανεπιστήμιο και έξω απ' αυτό ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της βιολογικής του παρουσίας. Οι αντίθετες απόψεις, γιατί εκφράστηκαν και τέτοιες, ήταν λίγες και αναποτελεσματικές. «Πεδίον μάχης» η ερμηνεία του «Συμποσίου» του Πλάτωνος.( Ο Συκουτρής απάντησε με το δημοσίευμα Η εκστρατεία κατά του Συμποσίου). Η λιβελογραφία εναντίον του Συκουτρή ξεκίνησε και κράτησε ώς το τέλος από το περιοδικό «Επιστημονική Ηχώ» αλλά ενισχυόταν και από προφορική φημολογία. Το περιοδικό «Επιστημονική Ηχώ» με εκτενή, απανωτά δημοσιεύματα, τον σφυροκοπούσε λυσσαλέα. Η αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος επίσης.

«Στο φως»ο ναός του Ποσειδώνα και της Σουνιάδος Αθηνάς, το άγνωστο Σούνιο...

Σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες θα γίνουν στο τείχος, ενώ ίχνη του αρχαίου οικισμού που έχουν καταχωσθεί θα βγουν στην επιφάνεια

Mε την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να δείξει ότι το Σούνιο δεν είναι μόνο ο ναός του Ποσειδώνα. Είναι ένας ολόκληρος δήμος, με ιερά, οχυρό, οικιστικέ

Mε την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να δείξει ότι το Σούνιο δεν είναι μόνο ο ναός του Ποσειδώνα. Είναι ένας ολόκληρος δήμος, με ιερά, οχυρό, οικιστικές εγκαταστάσεις
Το Σούνιο δεν είναι μονάχα, ούτε κυρίως, ο ναός του Ποσειδώνα. Είναι ένας ολόκληρος δήμος, σημαντικός για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, με ιερά, οχυρό, οικιστικές εγκαταστάσεις. Αυτήν την ειδική σημασία του θέλει να προβάλει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.
Οπως λέει στο "Εθνος" η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το Σούνιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα χώρους της Ελλάδας και οι εργασίες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,65 εκατ. ευρώ.
Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη της σημασίας και η προστασία των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του. Ολα ξεκινούν από την περίφραξη, που ήταν σε κακή κατάσταση και θα αντικατασταθεί. Σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες θα γίνουν στο τείχος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς είναι επάνω στον βράχο και κοντά στη θάλασσα (η εγγύτητα με το υγρό στοιχείο δημιουργεί γενικότερες δυσκολίες).
Το τείχος σε πολλά σημεία του στηρίζεται με μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα αφαιρεθούν για σωστή στήριξη.
Η κ. Μενδώνη σημειώνει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει διαβεβαιώσει την αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων πως αν υπάρξουν και άλλες μελέτες για τα τείχη, θα χρηματοδοτηθούν.
Ιχνη του αρχαίου οικισμού που έχουν καταχωσθεί θα βγουν και πάλι στο φως. Η τότε έφορος αρχαιοτήτων Γιάννα Τσιριγώτη-Δρακωτού, όταν το θέμα συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, είχε πει: "Ολοι επισκέπτονται τον ναό του Ποσειδώνα. Δεν συνειδητοποιούν όμως πως υπήρχαν σπίτια, οχυρό, ιερά, νεώσοικοι. Ηταν ένας οχυρωμένος οικισμός". Επίσης θα αναδειχθεί ο ναός Σουνιάδος Αθηνάς, τον οποίο σήμερα δεν επισκέπτεται σχεδόν κανείς.

"Αναμετάδοση" από την αρχαία Aγορά

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι πραγματικές φυλές της Αθήνας

Οι «φυλές» της Αρχαίας Αθηναϊκής Πολιτείας
 
Χάρτης της αρχαίας Αττικής με σημειωμένους τους περισσότερους δήμους. Η διακεκομμένη γραμμή ορίζει τα πιθανά όρια των τριττύων, ενώ οι αριθμοί αντιστοιχούν στις δέκα φυλές του Κλεισθένη.
Χριστόπουλος, Γ. (εκδ.), Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. Γ1': Κλασσικός Ελληνισμός, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1972, σ. 83. © Εκδοτική Αθηνών.
Αρχικά, προ του Κλεισθένη, οι φυλές ήταν τέσσερις, οι εξής:
1.      Αιγικορίς
2.      Οπλιτίς
3.      Γελεοντίς και
4.      Αργαδίς
Ο Κλεισθένης τις αντικατέστησε με δέκα φυλές, που είναι οι ακόλουθες:
1. Ερεχθηίς
2. Αιγηίς
3. Πανδιονίς
4. Λεοντίς
5. Ακαμαντίς
6. Οινηίς
7. Κεκροπίς
8. Ιπποθοωντίς
9. Αιαντίς και
10. Αντιοχίς
Κάθε φυλή απαρτιζόταν από 10 δήμους.
Οι φυλές που δημιούργησε ο Κλεισθένης ήταν τεχνητές διαιρέσεις που τους δόθηκαν τα ονόματα κάποιων εξεχουσών προσωπικοτήτων και είχαν συμβολικό χαρακτήρα, με σκοπό να εντάξουν τους κατοίκους της αττικής σε μια νέα κατηγοριοποίηση και να τους δώσουν μια νέα ταυτότητα, ένα νέο αίσθημα του «ημείς» και του «ανήκειν» που θα τους απομάκρυνε από τις παλιές κατηγοριοποιήσεις και διακρίσεις που προκαλούσαν διενέξεις. Δεν έχει τόσο σημασία η γνώση των ονομάτων των φυλών αλλά η επίγνωση του ότι ήταν τεχνητά δημιουργήματα που έγιναν για να αποσβέσουν τις διακρίσεις και να αποσοβήσουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τάξεις των πολιτών της Αρχαίας Αθήνας που συνεχιζόταν και μετά την θεσμοθεσία του Σόλωνα.*
Στην Αρχαία Αθήνα υπήρχαν πολλών ειδών διακρίσεις που δημιουργούσαν εντάσεις και καταλυτικές για την συνοχή του κράτους στάσεις**.
Η διάκριση μεταξύ πλουσίων και πτωχών ευγενών και δήμου μορφοποιούταν με τις ακόλουθες επί μέρους διακρίσεις:

Η αθηναϊκή Δημοκρατία

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αλλοιωμένων Θεών κατάβαση

Ο πατέρας των θεών του Ολύμπου Δίας και η γυναίκα του, η Ηρα, «προσγειώθηκαν» ασφαλώς από ύψος 12 μέτρων, από το «μέτωπο» του Παρθενώνα, απ' όπου παρακολουθούσαν την Αθήνα για 2.500 χρόνια.
Ο πατέρας των ολύμπιων θεών και η γυναίκα του προσγειώθηκαν από ύψος 12 μέτρων, όπου βρίσκονταν για 2.500 χρόνια, για συντήρηση και μελλοντική έκθεση Ο πατέρας των ολύμπιων θεών και η γυναίκα του προσγειώθηκαν από ύψος 12 μέτρων, όπου βρίσκονταν για 2.500 χρόνια, για συντήρηση και μελλοντική έκθεση Οι δύο θεοί, κάποτε μεγαλοπρεπείς, βγαλμένοι από το εργαστήρι του Φειδία, σώζονται σήμερα αρκετά αλλοιωμένοι σε μια μαρμάρινη μετόπη, όχι τόσο από την όξινη βροχή που έχει «αυλακώσει» όλα τα μνημεία της Ακρόπολης όσο από τη μανία των χριστιανών που τις λάξευσαν στην παλαιοχριστιανική εποχή, όταν ακόμη μάχονταν για την επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας.
Επλήγη περισσότερο
Η μετόπη αυτή αποσπάστηκε από την άκρη της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα, στη γωνία με τη δυτική. Η βόρεια πλευρά είναι εκείνη που επλήγη περισσότερο από την ανατίναξη του Μοροζίνι (1687). Σώθηκαν τότε μόνο 13 μετόπες από τις 32 συνολικά. Η μελέτη τους που ακολούθησε και κυρίως το επεισόδιο της αναζήτησης της Ελένης από τον Μενέλαο στα παλάτια του Πριάμου, που αναγνωρίστηκε σε δύο μετόπες (24 και 25), έδειξε πως ολόκληρη η βόρεια πλευρά αφηγείτο την άλωση της Τροίας.
Στην άλλη μεγάλη πλευρά του ναού,

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Το μουσείο του sex στη Μόσχα Tochka G (+video)


Σοβιετικά προφυλακτικά. ένας τοίχος με ζωγραφιές που εξυμνούν το spanking, ο Μπάρα Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχουν πέσει στη μάχη για να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη… και καλωσορίσατε στο πρώτο μουσείο sex της Μόσχας!

Το μουσείο που ονομάζεται Tochka G (δηλαδή σημείο G), άνοιξε πριν από ένα μήνα στην πιο τουριστική περιοχή της Μόσχας στο Άρμπατ, και ήδη έχει γίνει πόλος έλξης όχι μόνο τουριστών αλλά και των κατοίκων της πόλης.

Από την είσοδο του μουσείου θα πάρεις μια γερή γεύση από τεράστια πέη ύψους 2 μέτρων. Το έργο όμως που τραβά τα βλέμματα δεν είναι άλλο από έναν πίνακα που απεικονίζει τον Μπάρακ Ομπάμα και το Βλαντιμίρ Πούτιν γυμνούς σε θέση μάχης!

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να θαυμάσουν πίνακες με όργια, γοργόνες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εμείς και τα Ίχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130000 π.Χ.

από Archaeology newsroom - Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα και εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρόνια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130000 π.Χ.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας και Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια και όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.
«Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρόνια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοι των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».
Σχετικό θέμα (από το μπλοκ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ με πλήρη αναφορά των πρωταρχικών πηγών):

Η αρχαιολογική είδηση που συγκλονίζει τον διεθνή τύπο αλλάζοντας την παγκόσμια Ιστορία! Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας στη νότια Κρήτη, διεθνώς Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Θερμοπύλες: Ποιος θα θυμάται την θυσία μας;


Καθώς δεν ακούστηκαν πολλά για τα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2011 ένα μικρό αφιέρωμα στις Θερμοπύλες, στον Λεωνίδα...
Κόκκινο το αίμα μας, κόκκινος ο χιτώνας μας
Πολεμώντας και πεθαίνοντας για των προγόνων μας την
Γη Αίμα και ιδανικά, στο έδαφος πεσμένα

Και εμείς στα γόνατα, ασπίδα και δόρυ σπασμένα
Ποιος θα θυμάται την θυσία μας;

Ημέρες πόνου έρχονται... Και ημέρες δόξας...

Για την πατρίδα και την τιμή, βαδίσαμε στη Γη
Για την Ελευθερία και ότι έχουμε ιερό...
Το κάλεσμα στα όπλα...

Στων Θερμοπυλών τα στενά, παρέα με τον
θάνατο ξανά
ΕΛΛΑΣ, χώμα και αίμα, τριακόσιοι μάρτυρες πολέμου

Περήφανοι πολεμιστές του Άρη, θα πέσουμε γελώντας στη φωτιά
Ο θάνατος το σημάδι της ελευθερίας... Για τη δόξα και τη νίκη...

Και κάπου εκεί στις Θερμοπύλες, Λεωνίδας έπεσε
Τριακόσια παλικάρια, κουράγιο στην καρδιά
Το Ελληνικό το αίμα εχύθη, πότισε τη Γη
Και η ελευθερία έλαμψε, περήφανα ξανά...

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ταρσανάδες-Καρνάγια


Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με θέμα
«Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά»
Η έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, οργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με στόχο την γνωριμία του κοινού με την ναυτική παράδοση του Αιγαίου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα πλοίων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τεκμήρια της ναυτικής παράδοσης του Αιγαίο.
ΕΡΤ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

YONAGYNI:ΙΩΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ή ΙΩΝΩΝ ΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ(ΙΑΠΩΝΙΑ)...!

Αρχείο: Χάρτης-yonaguni.png 
ΙΩΝΩΝ ΑΓΚΩΝ ή ΙΩΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ...ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ(ΙΑΠΩΝΙΑ)...
ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗΝ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ...
DANNUHAMA...,IRIZAKI...,AGARIZAKI...,KUBURA...
ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΜΕ...
DANNUHAMA=ΔΑΝΑΩΝ ΧΩΜΑ...,
IRIZAKI=ΙΡΙΔΟΣ ΑΚΙΣ...,
AGARIZAKI=ΑΝΩΓΑΙΑ ΙΡΙΔΟΣ ΑΚΙΣ...,
KUBURA=ΚΥΒΟΥΡΙ(ΤΑΦΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΒΟΥ).Μέχρι πριν μερικά χρόνια γέροντες και γερόντισσες σε χωριά της Ηλείας,τους τάφους τους έλεγαν "κυβούρια"...!
Το ίδιο το όνομα της Ιαπωνίας είναι καθαρά σύνθετη ελληνική ονομασία,από τις λέξεις ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ...Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις ονομασίες...ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΑΠΩ ΑΣΙΑ...!Όπου ΑΠΩ=ΑΠΩΤΕΡΗ=ΜΑΚΡΙΝΗ,ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ...

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...Αϊνού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ YONAGYNI...

Οι "Αγανακτισμένοι" έκαναν δυναμική επανεμφάνιση εναντίον του Πάπα αλλά και της Εκκλησίας στην Ισπανία


Βίαιες συγκρούσεις  με την αστυνομία!!!

Οι "Αγανακτισμένοι" έκαναν δυναμική επανεμφάνιση στην Ισπανία. Το υπέρογκο κόστος της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου του 16-ου στην Ισπανία... 100.000.000 ευρώ, που θα επιβαρύνει το ισπανικό δημόσιο άρα και τους ισπανούς φορολογούμενους προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις στην Πουέρτα Ντελ Σολ της Μαδρίτης, διαδηλώσεις που κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις  με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στις ολονύχτιες συγκρούσεις.

Τα μετρά ασφαλείας για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ισπανία είναι δρακόντεια. 10.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της Μαδρίτης, η πόλη έχει γίνει φρούριο, ενώ λειτουργούν
  έκτακτα και εξαιρετικά δαπανηρά συστήματα παρακολούθησης από δορυφόρους.

Η 6-ημερη επίσκεψη του Πάπα, για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ νεολαίας, υπολογίζεται πως θα κοστίσει 100.000.000 , σε μια εποχή που και στην Ισπανία η οικονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σκληρά μετρά λιτότητας και η ανεργία καλπάζει πάνω από το 20%.

Στο 1.000.000 υπολογίζονται οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα καταφθάσουν για το φεστιβάλ. Για όλους αυτούς προβλέπονται εκπτωτικά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και μεγάλες φοροαπαλλαγές στους χορηγούς της εκδήλωσης...άρα και μικρότερα έσοδα για τα ήδη άδεια ταμεία του ισπανικού δημοσίου.

Πηγή..

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγανακτισμένοι Ισπανοί απαιτούν τον πλήρη διαχωρισμό (βλ. βίντεο) Κράτους- Εκκλησίας.
..

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ανακαλύφθηκε ακέφαλος ο Ηρακλής σε λουτρά στο Ισραήλ

Μια σπάνια ακέφαλη μαρμάρινη προτομή του Ηρακλή, του ημίθεου της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, που χρονολογείται στον 2ο αιώνα, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν χθες αρχαιολόγοι.

Η ακέφαλη μαρμάρινη προτομή του Ηρακλή ανάγεται στον 2ο αιώνα
Η ακέφαλη μαρμάρινη προτομή του Ηρακλή ανάγεται στον 2ο αιώνα


"Σπάνια ανακάλυψη" και "εξαιρετικού καλλιτεχνικού κάλλους" χαρακτήρισε την προτομή από λευκό μάρμαρο, ύψους μισού μέτρου, ο Ουάλιντ Ατρας, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, καθώς το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο δεν υπάρχει στο Ισραήλ και κατά συνέπεια είχε εισαχθεί.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"City of London" („CoL“) ή όταν η βασίλισσα της Αγγλίας υποκλίνεται...




Πολύς λόγος γινόταν πρίν μερικά χρόνια για τους έλληνες εφοπλιστές, που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν στον Πειραιά ένα εφοπλιστικό χρηματιστήριο. Κανείς όμως δεν ήξερε - ούτε και ξέρει ακόμη - ότι οι έλληνες εφοπλιστές στην λονδρέζικη City είναι απόλυτα εξαρτημένοι απο τον Ηγεμόνα Rothschild και τις τράπεζές του. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

 


Μεγεθύνατε
της Maria Lourdes
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
URL αυτού του άρθρου:

Η City of London (η πόλη του Λονδίνου) είναι το ιστορικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου. Συχνά ονομάζεται απλά „The City" ή "Square Mile“ «Η Πόλη" ή το "Τετραγωνικό Μίλι" (σύμφωνα με την γεωγραφική της έκτασή). Αν και η City αποτελούσε για αιώνες το συνώνυμο με το Λονδίνο, χρησιμοποιείται σήμερα το όνομα της πόλης για όλη την κατοικημένη περιοχή.

Η City of London είναι μια τελετουργική κομητεία. Η "City" είναι

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ (ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ του 1927)


Εκπομπή-αφιέρωμα στη διοργάνωση από τον ΑΓΓΕΛΟ και την ΕΥΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ των ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ στο ιερό των ΔΕΛΦΩΝ. Υπάρχει συνεχής εναλλαγή φωτογραφιών των δυο πρωταγωνιστών αλλά και του χώρου που δραστηριοποιήθηκαν, ενώ γίνεται αναλυτική παρουσίαση των ενεργειών τους προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το όραμά τους για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ. Προβάλλεται μεγάλο μέρος από τη βωβή λήψη των ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΑΖΙΑΔΗ, της θεατρικής παράστασης «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ, καθώς και των γυμνικών αγώνων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τις ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ του 1927.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Στα ίχνη της χαμένης πολυχρωμίας των Ελλήνων.


Σε παλαιότερη ανάρτηση μου: Αλφειός Ποταμός: Έγχρωμα, φανταχτερά , θεϊκά.

 είχα γράψει για τα έγχρωμα, φανταχτερά, θεϊκά, ελληνικά αγάλματα, τους  ναούς. Τώρα, για του λόγου το αληθές,  ο επιμελής και σοβαρός ιχνηλάτης της αλήθειας μπορεί να δεί την επιβεβαίωση στο βίντεο:

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η αλήθεια για το ποιός πούλησε τα "παλιοσίδερα" του ΕΛΛΗ!


Απόσπασμα από την εκπομπή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, του τηλεοπτικού δίαυλου ΣΚΑΪ, για τον τορπιλισμό του εύδρομου καταδρομικού μας "ΕΛΛΗ", στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. Στη συνέντευξη αυτή ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε η υποβρύχια κάμερα σχετικά με τον διαμελισμό του "ΕΛΛΗ" και την πώλησή του για παλιοσίδερα (σκραπ).

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΝ...ΤΗΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Κώστας Κοτσανάς (Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία), Kostas Kotsanas

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η παρούσα έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας περιλαμβάνει 300 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 22χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την πιστότερη (καθότι στηρίζεται αποκλειστικά στην ενδελεχή μελέτη της αρχαιοελληνικής, λατινικής και αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελαχίστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων) και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και εκτίθενται μόνιμα στο ομώνυμο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και στο Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών που λειτουργούν στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.
Σκοπός των μουσείων είναι να αναδείξουν αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί και οι κανόνες, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσοτροχοί και οι αλυσίδες, τα πολύσπαστα και τα βαρούλκα, οι υδραυλικοί ελεγκτές και οι βαλβίδες, είναι μερικά μόνο από τα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της πολύπλοκης τεχνολογίας τους. Αυτά τα κληροδοτήματα, ίδια και αναντικατάστατα, εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολή χωρίς την ανέξοδη και απροβλημάτιστη υιοθέτησή τους. Απλά χρειάστηκε πάνω από μια χιλιετία ωρίμανσης για να επανακτήσει η ανθρωπότητα αυτήν την αξιοθαύμαστη λησμονημένη τεχνολογία. Η εξερεύνηση αυτής της εποχής που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και για τους μαθητές που την επισκέπτονται οργανωμένα παρέχονται δωρεάν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, αναλυτική ξενάγηση και επίδειξη της λειτουργίας των εκθεμάτων από τον ίδιο το δημιουργό τους στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Το κλείσιμο των επισκέψεων γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 698-3239032 και στο e-mail:kkotsanas@hotmail.com.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

THAT's GREECE TODAY!

Αγνωστικισμός και σκεπτικισμός


Αγνωστικισμός

"Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής"  
Πρωταγόρας (Diels-Kranz 80 Β4).

Η αρχή της Απροσδιοριστίας....

''Η ερώτηση της Μαργαρίτας''

''Πιστεύεις στο θεό;''

Ποιος τολμάει να ειπεί πιστεύω στο θεό;
Ποιος τολμάει να ειπεί δεν πιστεύω στο θεό;
Έτσι αποκρίθηκε ο Φάουστ στη ερώτηση της Μαργαρίτας.
Η θέση αυτή ανθρώπινα συνιστά τη μόνη δυνατή απόκριση που μπορεί να δοθεί στο ερώτημα. Είναι η απόκριση, σύμφωνα με τη Λογική επιστήμη, που καταργώντας την αρχή της αντίφασης δέχεται το τρίτο, καθώς αλληλοαναιρεί το πρώτο και το δεύτερο. Όπως έδειξε και στη Φυσική εντελώς πρόσφατα η αρχή της Απροσδιοριστίας.*

Πρέπει να πούμε κάτι αληθινό: Δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή άσπρο. "Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα" είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης. Βέβαια, όποιος –από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα- διατύπωνε σχετικά με την θεώρηση του Θεού/ Θεών κάτι διαφορετικό, σκανδάλιζε και σκανδαλίζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, έτσι ώστε ευκόλως στην δημόσια αλλά και στην ιδιωτική ζωή τον κατηγορούσαν και τον καταδίκαζαν για αθεΐα. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα. Τι είναι όμως ο Αγνωστικισμός;
Το ότι ο Αγνωστικισμός είναι η θέση του να πιστεύει κανείς ότι η γνώση για την ύπαρξη ή μη-ύπαρξη του θεού είναι αδύνατη, δεν είναι αρκετό.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Επιθυμούνε την εξαφάνιση των bloggers αλλά και της Ελληνικής Μυθολογίας και Ιστορίας

Η πραγματικότητα πίσω από την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών‏

Ο Υπουργός  «Προστασίας» του Πολίτη έφερε στην Βουλή νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ο «Έλληνας» πρωθυπουργός υπήρξε θιασώτης μιας τέτοιας εξέλιξης και υποτίθεται ότι  οι προθέσεις είναι «αγαθές».
Ψέματα!
Αυτό στο οποίο στοχεύουν είναι η κατ’ εντολή της Τρόϊκας αποσυμφόρηση των φυλακών όχι για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στους κρατούμενους, αλλά προκειμένου  να κάνουν χώρο για όσους χρωστούν πάνω από  5.000 Ε στην εφορία, αλλά και για τους bloggers που τους ξεμπροστιάζουν όπως αποκάλυψε σήμερα  σε πρωινή εκπομπή γνωστός «επαναστάτης» βουλευτής. 
Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός  είναι άριστος. Το κίνημα των ταξί βαίνει προς εκτόνωση. Έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να  καπελώσουν την επικαιρότητα! Τα ναρκωτικά είναι εξαιρετικά «πιασάρικο» θέμα αφού έχει απέναντί του την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας.
Τι θέλουν να κρύψουν; Πρώτα τις αποφάσεις της ομάδας Δραγώνα του Υπουργείου «Παιδείας» οι οποίοι επιθυμούν διακαώς την εξαφάνιση της Ελληνικής Μυθολογίας και Ιστορίας από τα σχολεία και δεύτερο την ψήφιση νομοσχεδίου με προκλητικές διευκολύνσεις στις τράπεζες. Εξάλλου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέα στοιχεία από το ιστορικό ναυάγιο «ΜΕΝΤΩΡ»που μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα



ΥΠΠΟΤ
Στο διάστημα από 6 έως 15 Ιουλίου διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση του καταδυόμενου αρχαιολόγου δρα Δημ. Κουρκουμέλη, υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο ιστορικό ναυάγιο «ΜΕΝΤΩΡ» στα νοτιοανατολικά Κύθηρα κοντά στον Αυλέμονα. Την έρευνα χρηματοδότησε και συνέδραμε το Αυστραλιανό Ίδρυμα «Kytherian Research Group».
Το πλοίο, που ως γνωστό μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία, μέσω Μάλτας, βυθίσθηκε στην είσοδο του λιμένα του Αυλέμονα στα νοτιοδυτικά Κύθηρα, τον Σεπτέμβριο του 1802.
Παλαιότερα είχαν γίνει έρευνες στο συγκεκριμένο πλοίο τόσο από τον Πλοίαρχο Κουστώ (1975), το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (1980) αλλά και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (2009) και σε καμία από αυτές αλλά ούτε και στη φετινή εντοπίσθηκαν θραύσματα μαρμάρων ή γλυπτών.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

FOOD MATTERS

Ευρυνόμη η Θεά των Πάντων


Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος 

Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος; Η Ελληνική μυθολογία έχει πολλές ιστορίες Κοσμογονίας και Θεογονίας να μας προσφέρει. Με τον όρο κοσμογονία, (κόσμος+γέγονα) αναφερόμαστε στην θεωρία προέλευσης του σύμπαντος, ενώ η θεογονία αναφέρεται στη γέννηση των θεών. Κοινό σημείο στους Ελληνικούς Κοσμογονικούς μύθους είναι η σημασία του υδάτινου στοιχείου, η ύπαρξη του οποίου είναι σημαντική για την δημιουργία ζωής.

Η Θεά των Πάντων με τις  χρυσές αλυσίδες

Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, 8, 41, 4, 1
σταδίοις δ σον δώδεκα νωτέρω Φιγαλίας θερμά
τέ
στι λουτρ κα τούτων ο πόρρω κάτεισιν Λύμαξ
ς τν Νέδαν· δ συμβάλλουσι τ εύματα, στι
τ
ς Ερυνόμης τ ερόν, γιόν τε κ παλαιο κα π
τραχύτητος το
χωρίου δυσπρόσοδον· περ ατ κα
κυπάρισσοι πεφύκασι πολλαί τε κα
λλήλαις συνεχες.
τ
ν δ Ερυνόμην μν τν Φιγαλέων δμος πί-
κλησιν ε
ναι πεπίστευκεν ρτέμιδος· σοι δ ατν
παρειλήφασιν
πομνήματα ρχαα, θυγατέρα κεανο
φασιν ε
ναι τν Ερυνόμην, ς δ κα μηρος ν
λιάδι ποιήσατο μνήμην ς μο Θέτιδι ποδέξαιτο
φαιστον. μέρ δ τ ατ κατ τος καστον τ
ερν νοιγνύουσι τς Ερυνόμης, τν δ λλον χρό-
νον ο
σφισιν νοιγνύναι καθέστηκε· τηνικατα δ κα
θυσίας δημοσί
τε κα διται θύουσιν. φικέσθαι
μ
ν δή μοι τς ορτς οκ ξεγένετο ς καιρν οδ
τ
ς Ερυνόμης τ γαλμα εδον· τν Φιγαλέων δ'
κουσα ς χρυσα τε τ ξόανον συνδέουσιν λύσεις
κα
εκν γυναικς τ χρι τν γλουτν, τ π τού-
του δέ
στιν χθύς. θυγατρ μν δ κεανο κα ν
βυθ
τς θαλάσσης μο Θέτιδι οκούσ παρέχοιτο
ν τι ς γνώρισμα ατς χθύς· ρτέμιδι δ οκ
στιν πως ν μετά γε το εκότος λόγου μετείη τοι-
ούτου σχήματος.

Mία από τις παλαιότερες θεότητες και σύμφωνα με τον πελασγικό μύθο, θεά των πάντων που προέκυψε από το πρωταρχικό Xάος, υπήρξε η Ευρυνόμη.
Στον Πελασγικό μύθο πρώτη αναδύθηκε από το Χάος η Ευρυνόμη, η Θεά των Πάντων, αλλά δεν βρήκε τίποτε στέρεο για να ακουμπήσει τα πόδια της, και έτσι διαχώρισε τη θάλασσα από τον ουρανό χορεύοντας μόνη πάνω στα κύματα.
Η Ευρυνόμη χόρεψε κατά τα νότια, και ο αέρας που αναδεύθηκε πίσω της, φάνταξε κάτι καινούριο και ξεχωριστό, κάτι για να αρχίσει έργο δημιουργίας. Η Ευρυνόμη στράφηκε κι άδραξε αυτόν το βόρειο άνεμο, τον έτριψε μέσα στα χέρια της, και ιδού! Ο μέγας όφις Οφίων.
Η Ευρυνόμη χόρεψε, έξαλλα και ο Οφίων κουλουριάστηκε γύρω στα θεϊκά μέλη, και ορέχτηκε να σμίξει μαζί της.
Κατόπιν, η Ευρυνόμη έλαβε μορφή περιστέρας, πλανήθηκε πάνω στα κύματα, και όταν πέρασε ο καιρός που έπρεπε, γέννησε το Αβγό του Σύμπαντος. Με την προσταγή της, ο Οφίων κουλουριάστηκε επτά φορές γύρω στο αβγό, ώσπου το αβγό άνοιξε και χωρίστηκε στα δύο. Από μέσα του κύλησαν όλα όσα υπάρχουν, τα παιδιά της Ευρυνόμης: ο ήλιος, η σελήνη, οι πλανήτες, τα αστέρια, η γη με τα βουνά και τους ποταμούς της, με τα δέντρα, τα βότανά της και τα ζωντανά πλάσματα.Η Ευρυνόμη και ο Οφίων έστησαν το σπιτικό τους στο όρος Όλυμπο. Όμως ο Οφίων εξόργισε την Ευρυνόμη υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν ο δημιουργός του Σύμπαντος. Ευθύς εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με τη φτέρνα της, του πέταξε τα δόντια, και τον εξόρισε στις σκοτεινές σπηλιές κάτω από τη γη.
Κατόπιν, η Θεά δημιούργησε τις επτά πλανητικές δυνάμεις,

"ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ" ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Σε αυτό το βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα. Στα σημεία που ο Άλεξ αναπτύσσει συγκεκριμένα θέματα, στην οθόνη εμφανίζονται και τα σχετικά άρθρα από BBC και άλλες "έγκυρες" πηγές που επιβεβαιώνουν ότι αυτά που λέει ΕΧΟΥΝ δημοσιευτεί. . Δυστυχώς ο εφιαλτης είναι πλέον οχι μόνο υπαρκτός, αλλά και ορατός.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ελλήνων Αρχέτυπα


Η ευρωπαϊκή απόδραση από τον σκοταδισμό

Ολόκληρος ο παγκόσμιος πολιτισμός δεν μπορεί παρά μόνο να κατανοηθεί σωστό παρά στο φως της Ελληνικής Μυθολογίας.
Όμως ότι κι αν πούμε ως προς την αξία των μύθων για την μελέτη της πρώιμης ευρωπαϊκής ιστορίας, θρησκείας και κοινωνιολογίας, είναι λίγο.  
Αυτό δεν το έγραψε κάποιος εθνικιστής «βαρεμένος» Έλληνας, αλλά ο παγκοσμίου φήμης πασίγνωστος Ρόμπερτ Γκρέϊβς το 1960 στην Μαγιόρκα της Ισπανίας.
Η Αναγέννηση αλλά κυρίως ο  Διαφωτισμός αποτελούν το σημαντικότερο  πνευματικό κίνημα της νεώτερης ανθρωπότητας με κυρίως μέλημα την επανασύνδεση με τη κλασσική (δηλαδή ελληνική) αρχαιότητα καθώς  oι Διαφωτιστές πρέσβευαν τον ορθολογισμό και την πίστη στην πρόοδο (κορυφαίος για τους Διαφωτιστές υπήρξε ο Αριστοτέλης) αξιώνοντας αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δράσης, στους πολιτικοκοινωνικούς θεσμούς, υπέρ της ατομικής ελευθερίας και ενάντια στην τυραννική διακυβέρνηση και την καταπίεση που ασκούσε ο κλήρος.  Οι κοινωνικές αξίες υπερασπίστηκαν σε όλη την Ευρώπη με έπαθλο την ανεξιθρησκία, την ελευθερία και την ισότητα.

Τα των Ελλήνων Αρχέτυπα.

... οι μεγαλύτεροι συντελεστές προόδου και ευημερίας, που μέχρι σήμερα ευρήματα αφήνουν άφωνους τους πάντες όπως π.χ. οι πόρτες με κλειδαριές στην μινωϊκή Κρήτη, τα τετραώροφα κτίρια της με αποχετεύσεις, τα γραπτά της αρχεία..
Σήμερα, παγκοσμίως,  η Ελληνική Μυθολογία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος από τα δημοτικά σχολεία,* μέχρι τα πανεπιστήμια...
Νίκος Σάμιος
*Περιλήψεις του Τρωικού Πολέμου

Σχετικό θέμα: Τέλος κα μ τν διδαχ τς Μυθολογίας μας στα σχολεία!

Ποιοι σκότωσαν την Δημοκρατία στο Ιράν;


Πριν από 105 χρόνια, στις 05.08 του 1906 δημιουργήθηκε το πρώτο κοινοβούλιο στο Ιράν, γεννήθηκε η Δημοκρατία  της χώρας , επέτειος που εορτάζεται από τους Πέρσες μέχρι σήμερα.

Το Ιράν λέει «ως εδώ! Φτάνει η εκμετάλλευση»


Για καλή ή κακή τους τύχη το 1908 ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και  η Ρωσία και (κυρίως) η Βρετανική Αυτοκρατορία (1) προσπαθούσαν να θέσουν την Περσία υπό την σφαίρα επιρροής τους, αλλά, αναμφισβήτητα για κακή τους τύχη

13 χρόνια μετά τη Χιροσίμα!

ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Ήδη από τον Αύγουστο του 1944 είχε οργανωθεί μια επίλεκτη αεροπορική μονάδα με βομβαρδιστικά Β-29, ειδικά διαμορφωμένα για να ρίξουν τη βόμβα. Διοικητής της ορκίστηκε ο σμήναρχος Πωλ Τίμπετς κι η εκπαίδευση περιλάμβανε ειδικές τεχνικές πτήσης για το μεγάλο βάρος και την τεράστια εκρηκτική ισχύ της ατομικής βόμβας. Οι περισσότεροι αεροπόροι δε γνώριζαν για ποιο λόγο εκπαιδεύονταν.
Στις 6 Αυγούστου 1945 τα τρία Β-29 πλησίαζαν τις ακτές της Ιαπωνίας. Η πυκνή νέφωση ανάγκασε το σμήναρχο Τίμπετς ν’ αναζητήσει κάποια κενά στα σύννεφα στην περιοχή της Χιροσίμα. Στη γη οι άνθρωποι που είχαν ήδη ξυπνήσει βρίσκονταν στις δουλειές τους. Η 6η Αυγούστου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Λεωνίδας ο Θεμιστοκλής οι μάχες κατά των Περσών ...και το ΔΝΤ.


Ο Θεμιστοκλής και ...«λεφτά υπάρχουν»!

Ο περσικός κίνδυνος δεν ήταν μόνο στρατιωτικός, ήταν και οικονομικός (κάτι σαν το ΔΝΤ) γεγονός  που αντιλήφθηκε εγκαίρως ο  Θεμιστοκλής και  χρησιμοποίησε (είναι ή πρώτη φορά που γινόταν αυτό), τα μαζικά «μέσα ενημέρωσης» της εποχής, για να αναγκάσει τους Αθηναίους να συναισθανθούν τον περσικό κίνδυνο, (τότε όπως και τώρα δεν υπήρχαν χρήματα) δεν κάνει εξωτερικό δανεισμό αλλά γίνεται χρηματοδότης (χορηγός) ενός θεατρικού έργου πού έγραψε ο Φρύνιχος, του «Μιλήτου Άλωσις». Είναι μία προειδοποίηση προς τους Αθηναίους. Πρέπει να ξέρουν ποια θα είναι η τύχη τους αν βρεθούν απροετοίμαστοι, όταν οι Πέρσες θα φτάσουν στην Ελλάδα: Καταστροφή και υποδούλωση όπως συνέβη με τη Μίλητο το 494 π.Χ.
Εκείνη την εποχή στα ορυχεία*, που λειτουργούσαν ήδη από αιώνες, είχε ανακαλυφθεί μια νέα, πολύ πλούσια φλέβα. Τα έσοδα έφταναν τα 100 τάλαντα ή τις 600.000 δραχμές, όταν το ημερομίσθιο ενός μέσου Αθηναίου ήταν περίπου 1 δραχμή. Τα έσοδα θα μοιράζονταν στους Αθηναίους: Από 10 δραχμές περίπου στον καθένα!
  Στο λόγο του ο Θεμιστοκλής θα πρέπει να μίλησε για τον κοντινό κίνδυνο, την Αίγινα, το μακρινό, τους Πέρσες, τα οφέλη για τους θήτες, που θα αποκτούσαν αποφασιστική πολιτική δύναμη, για το λαμπρό μέλλον της θαλασσοκράτειρας Αθήνας, όπως το οραματιζόταν. Και ο λαός πείστηκε, τον ακολούθησε, ψήφισε το ναυτικό πρόγραμμα προσφέροντας τα χρήματα του Λαυρίου. Ήταν μια συγκινητική χειρονομία. Ό Θεμιστοκλής είχε κεντρίσει τον πατριωτισμό και την υπερηφάνεια όλων. Ο νέος στόλος ήταν στόλος κάθε Αθηναίου, γιατί κάθε Αθηναίος είχε προσφέρει χρήματα για τη ναυπήγηση του.
  Έτσι, χάρη στη μεγαλοφυΐα του Θεμιστοκλή και την αυταπάρνηση των Αθηναίων, που δέχτηκαν να θυσιάσουν το οικονομικό όφελος του παρόντος για το μέλλον που τους υποσχόταν, η Ελλάδα απέκτησε την τελευταία σχεδόν στιγμή το στόλο που θα την έσωζε. Αν ο λόγος του Θεμιστοκλή δεν είχε πείσει τους Αθηναίους, αν ο στόλος δεν είχε ναυπηγηθεί έγκαιρα, τότε δεν θα είχαν γίνει οι ναυμαχίες στο Αρτεμίσιο και τη Σαλαμίνα και κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα θα είχε υποδουλωθεί στους Πέρσες. Η εξέλιξη της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας θα ήταν διαφορετική.
*Ο Θεμιστοκλής έπεισε τους Αθηναίους, με τους πόρους από το μεταλλείο ασημιού του Λαυρίου, να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού και πολεμικού στόλου. Τα έσοδα από το μετάλλευμα δανείζονται σε πλούσιους Αθηναίους, οι οποίοι αντί τόκων υποχρεούνται να κατασκευάσουν από μια τριήρη!

Αξιοπρέπεια μέχρι θανάτου με στολίδι την αρετή και δόξα αιώνια

Η μάχη των Θερμοπυλών

Ο ελληνικός στρατός που σε αριθμούς ήταν ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τον υπέρογκο περσικό, κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση του περσικού εκστρατευτικού σώματος για έξι ημέρες, αλλά πριν σκοτωθεί μέχρι και ο τελευταίος αμυνόμενος γίνεται κάτι απίστευτο, πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο στην Ιστορία!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρομαγνητικός Παλμός; Το «νέο» „μυστικό“ όπλο EMP


Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP)

Τι είναι  ο  
Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP - ELECTRO MAGNETIC PULSE) ;

Ως ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαρακτηρίζεται ο ηλεκτρομαγνητικός κυματισμός
  εντάσεως που κυμαίνεται από 50.000 Vοlt/m έως 100.000 Volt/m.  Δυνατόν να παραχθεί από έκρηξη πυρηνικής κεφαλής, εκρηγνυόμενης  σε ύψος από 80 έως 800 χιλιόμετρα άνωθεν της γήινης επιφανείας. Εκτιμήσεις και πειράματα έχουν καταδείξει ότι σε χρόνο 20 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου  αχρηστεύονται ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατοι ανιχνευτές (Radar) αμύνης, ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες, αεροσκάφη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων και πλοίων καθώς και όλα τα οικιακά ηλεκτρικά σκεύη.

Αχρηστεύεται γενικώς ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, καθότι προκαλείται τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών.
  Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα καταστρέφονται λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.