Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

"Οι Ιππείς της Πύλου"


"Οι Ιππείς της Πύλου" του Νίκου Καλογερόπουλου το χειμώνα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μια σύγχρονη, λαϊκή ελληνική ταινία. Μία πρωτότυπη σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, με γέλιο και περιεχόμενο, με σεβασμό στην Ιστορία και τον πολιτισμό μας, Οι Ιππείς Της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, είναι οι εθελοντές.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας φημισμένος ηθοποιός ο οποίος έχει απολέσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί "καταφύγιο" στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία "Πολυπύλου". Η επαφή του ήρωα με έναν τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.

Οι σουρεαλιστικές και απρόβλεπτες καταστάσεις που βιώνει ο κεντρικός ήρωας σε συνδυασμό με το απαράμιλλης ομορφιάς μεσσηνιακό τοπίο αποτελούν ένα ενιαίο αλληλοεπηρεαζόμενο σύμπαν που ορίζει το στίγμα και την ταυτότητα της Ελλάδας του 21ου αιώνα

Ο Καλογερόπουλος στην ταινία υποδύεται τον Τηλέμαχο, χαρακτηρίζει την υπόθεση ένα «παραμύθι». «Οι Ιππείς της Πύλου», λέει, «είναι οι συνειδητοί πολίτες απανταχού της γης. Εθελοντές που αντιστέκονται στην αδικία και προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο. Άνθρωποι με συνείδηση». Αρχηγός τους η «Δημοκρατία», την οποία ερμηνεύει η Ιουλία Καλογρίδη. Στους βασικούς ρόλους, αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι: Γιώργος Κιμούλης, Βάνα Μπάρμπα, Τάκης Σπυριδάκης, Ηλίας Λογοθέτης κ.ά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης

Νίκος Καλογερόπουλος

Σενάριο

Νίκος Καλογερόπουλος

Δ/ντής Φωτογραφίας

Γιάννης Δρακουλαράκος

Ηχος

Μαρίνος Αθανασόπουλος

Ηθοποιοί

Νίκος Καλογερόπουλος, Ιουλία Καλογρίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, Δημήτρης Καμπερίδης και άλλοι

Παραγωγή

Χρήστος Κωνσταντακόπουλος

Εκτέλεση Παραγωγής

CL Productions

Γυρίσματα

Σεπτέμβριος 2008

Πηγή http://www.clproductions.gr/el/feature-films/the-horsemen-of-pylos

Οι Ιππείς της Πύλου: Υπόθεση, Συντελεστές - CL Productions



Δεν υπάρχουν σχόλια: