Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Λευτεριά στον Αθ.Λερούνη.

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα 15-09-09
Τηλ. : 2610 - 966210
Fax : 2610 - 221549
E mail : dptipos@otenet.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή προς τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Iftikhar Hussain Kazmi, απέστειλε , Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τύχη του Καλαβρυτινού δασκάλου Θανάση Λερούνη, που έπεσε θύμα απαγωγής μέσα στο Μουσείο Διάσωσης του Πολιτισμού των Καλάς, που βρίσκεται στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ του Πακιστάν.
Ο κ. Φούρας ζήτησε από τον Πρέσβη του Πακιστάν να μεταφέρει στην κυβέρνηση της χώρας του το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης, και να επιμείνει στις προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος ο Έλληνας δάσκαλος και να συνεχίσει το έργο του.
Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πατρέων προς τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα έχει ως εξής:
«Κύριε Πρέσβη Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα την απαγωγή του δάσκαλου Θανάση Λερούνη που απήχθη μέσα στο Μουσείο Διάσωσης του Πολιτισμού των Καλάς, που βρίσκεται στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ της επαρχίας Τσιτράλ στο Πακιστάν. Ο Θανάσης Λερούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα, ζει μόνιμα στο Πακιστάν από το 2001 και έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και προβολή του πολιτισμού των Καλάς. Το έργο του είναι πολυποίκιλο και σημαντικό στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και τούτο το αναγνωρίζουν όσοι έχουν έλθει σε επαφή μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω προσωπικά τον Θανάση Λερούνη και επιθυμώ να σας εκφράσω και την προσωπική, ζωηρή μου ανησυχία για την τύχη. Σας ζητώ να διαβιβάσετε στην κυβέρνησή σας το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης για την υπόθεση αυτή καθώς και να επιμείνετε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε ο Θανάσης Λερούνης να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να συνεχίσει το τόσο χρήσιμο και ειρηνικό έργο του»

Πηγή...

Όποιος μπορεί και θέλει ας κάνει παντού όπου μπορεί αναρτήσεις και ερωτήσεις για τον κ. Θανάση Λερούνη. Αν δεν συμβάλουμε εμείς δυναμικά, τότε τι περιμένουμε;

Το βίντεο είναι του sharakat, ο οποίος είναι αυθεντικός Καλας.

Σχετικό: BBC - In the footsteps of Alexander Στα ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου

Σχετικό θέμα:

Ερώτηση προς κόμματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις:Τι προτίθεστε να κάνετε για την απελευθέρωση του Λερούνη και την υποδοχή των Καλάς στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: