Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ


ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ του Νταν Μπράουν, κυκλοφορεί από σήμερα στα Ελληνικά
Για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος θα είναι ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, που θα κληθεί να λύσει ένα μυστήριο κρυμμένο πίσω από κώδικες, σύμβολα και μυστικά αναζητώντας την απάντηση στην ιστορία και την καθημερινότητα. Το βιβλίο θα διαδραματίζεται μέσα σε 12 ώρες: καθαρή αδρεναλίνη για τους λάτρεις του είδους.
Όπως σε όλα τα βιβλία του Νταν Μπράουν, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το Χαμένο Σύμβολο είναι γεμάτο εκπλήξεις!!!
Ένα τεράστιο εκδοτικό εγχείρημα με πρώτη εκτύπωση αγγλόφωνου βιβλίου στα 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας:
«Το τελευταίο μου μυθιστόρημα αποτέλεσε ένα υπέροχο και παράξενο ταξίδι. Ήταν τρομερή πρόκληση να εντάξω πέντε χρόνια έρευνας σε ένα μυθιστορηματικό πλαίσιο 12 ωρών. Η ζωή του ήρωά μου κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς σε σχέση με τη δική μου ζωή».


Μερικές πληροφορίες:

1. Κώδικες ηθικής; Ο10Ε; 6ΑΤΑΤΔ; 12ΣΤΖ

2. Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναπτύξει «μικρό-ρομπότ»: μικροσκοπικούς, τηλεχειριζόμενους, ηλεκτρονικούς «κοριούς» που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν άτομα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Εμπνευσμένη καινοτομία, ή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών;

3. Άλυτοι κώδικες…πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει το γρίφο στο Παρεκκλήσι Ρόσλιν.

-Το παρεκκλήσι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην Ευρώπη και χτίστηκε από την οικογένεια St. Clairs, η οποία φαίνεται να συνδέεται με το Τάγμα των Ναϊτών (μήπως σας θυμίζει και την ταινία "οι Αντίζηλοι"; ο Σινκλαίρ, ο Τ. Κέρτις...). Εδώ και αιώνες κυκλοφορεί η φήμη ότι ο χώρος αυτός κρύβει κάτι πολύ σημαντικό για τη χριστιανοσύνη -είτε πρόκειται για τις χαμένες περγαμηνές του Ναού του Σολομώντα είτε για το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή, το οποίο έφεραν πίσω στην Ευρώπη από την Ιερουσαλήμ οι Σταυροφόροι-.

Λίγα λόγια: Το γνωστό παρεκκλήσι από τον Κώδικα Da Vinci –αναφορά σε κώδικες που δεν έχουν σπάσει ακόμη: ο γνωστότερος εξ όλων είναι ο Kryptos, ένα γλυπτό-γρίφος έξω από τα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια

4. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8086261.stm

5. Πριν γίνουν γνωστοί ως Πεφωτισμένοι (Illuminati), ονομάζονταν Τελειοποιήσιμοι (Perfectibili).

6. Ποιος έκλεψε το κρανίο του Γουίλιαμ Γουίρτ;

7. «Εάν ξεκινήσουμε έχοντας ως αφετηρία βεβαιότητες, θα καταλήξουμε σε αμφιβολίες· όμως, εάν ξεκινήσουμε έχοντας ως αφετηρία αμφιβολίες, και τις αντιμετωπίσουμε με υπομονή, θα καταλήξουμε σε βεβαιότητες».

8. Ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ο πατέρας του οποίου ήταν χρυσοχόος, έμαθε σε νεαρή ηλικία την τέχνη της μεταλλουργίας.

9. Ε Ε Π Λ Λ Σ Ι Ι Θ Κ Τ Ο Ε Α Ω Ν

10. Ζείτε σε μεγάλη πόλη; Οι Αμερικανοί που ζουν σε μεγαλουπόλεις φωτογραφίζονται (εν αγνοία τους) κατά μέσο όρο 20 φορές την ημέρα.

11. Ποια οργάνωση προσέβαλε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι με τα «αντιχριστιανικά» και αμφίσημα έργα του;

12. 29.979093, 31.133891


Πηγή


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεπουλάει ξανά ο «δαιμόνιος» Νταν Μπράουν


Το πολυαναμενόμενο θρίλερ του Νταν Μπράουν που φέρει τον τίτλο «Τhe Lost Symbol» («Το χαμένο σύμβολο») κυκλοφορεί από χθες σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας)- και, όπως αναμενόταν, χαλάει κόσμο σε πωλήσεις. Γι΄ αυτό και ο αριθμός των αντιτύπων της πρώτης έκδοσης θεωρείται πρωτοφανής για βιβλίο μυθοπλασίας. Μολονότι δεν έχουμε τον ακριβή αριθμό, οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για πάνω από 5 εκατ. αντίτυπα (χωρίς να υπολογίσουμε τις ηλεκτρονικές του εκδόσεις). Αλλωστε, λίγες ημέρες μετά την αναγγελία της έκδοσης, μόνο η αλυσίδα Αmazon είχε προπωλήσει 70.000 αντίτυπα.

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα Ελληνικά θα εκδοθεί τον Οκτώβριο.