Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Λερούνης: Οργή και ντροπή

Προ ημερών απείχθη ο Θανάσης Λερούνης, ο άνθρωπος ο οποίος εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχει αφιερώσει εαυτόν στους λίγους εναπομείναντες απογόνους του Αλεξάνδρου στο βόρειο Πακιστάν, του Καλάσα.. Είναι ο άνθρωπος που όσο κανένας άλλος νεο-Έλληνες έδωκε ψυχή και καρδιά σε ένα όραμα, στην διατήρηση της εθνικής και θρησκετυκής αυτής μειονότητας, αναγνωρισμένης από την Ουνέσκο. Η πίστη του σ' αυτό τον σκοπό συγκίνησε πολλούς στην Ελλάδα και διέθεσαν χρήματα και μοιράστηκαν την πίστη του. Αλλά τό όραμά του δεν ήταν αερολογίες από την θέση του ασφαλούς. Το έκανε πράξη με προσωπική εργασία, με θυσίες και παρουσία στον άγονο εκείνο τόπο. Είναι, μ'άλλα λόγια, ένας ήρως της φυλής μας, από τους λίγους που διαθέτουμε σήμερα σ' αυτή την εκφυλισμένη κοινωνία.
Η είδηση της απαγωγής του Λερούνη από τους ταλιμπάν μουσουλμάνους μας πλημμύρισε από οργή και αγανάκτηση. Οργή με δύο παραλείπτες, τους απαγωγείς που δήθεν πολεμούν για δικαιοσύνη αλλά θέλουν να αφανίσουν έναν ήρωα, και την επίσημη, δήθεν ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε πλέον το αίσχος των ΜΜΕ και την πορεία προς το τέλος ένος έθνους, του ελληνικού.
Αν απήγετο ένας άγγλος ή αμερικανός τα δήθεν ελληνικά ΜΜΕ, ή μη τι άλλο, θα ανακοίνωναν λεπτομερώς την απαγωγή του αλλοεθνούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης θα αναφερόταν με θλίψη και καταδίκη κατά των απαγωγέων. Εδώ που πρόκεται για Έλληνα ήρωα του καιρού μας, για πολίτη μας, τι κάνετε κύριοι των ΜΜΕ και της κυβερνήσεως; Ποιός από σας κύριοι των ακριβοπληρωμένων θέσεων, που έχετε αναλάβει να φρουρείτε τον Έλληνα πολίτη όπου και αν βρίσκεται έχει έστω και λίγο θάρρος ή την ανάλογη ντροπή να σκεφτεί τον Λερούνη; Βέβαια είναι πιο σημαντική η τηλεμαχία των πολιτικάντηδων, που αμόρφωτοι και ανεύθυνοι όντες, ονομάζετε debate; Είναι σημαντικότερο για σας, γιατί εκεί έχει "μάσα", ενώ από έναν ήρωα τι έχετε να φάτε, την αρετή του ηρωϊσμού, δεν τρώγεται! Μέχρις πότε όμως, κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα των Ελλήνων!!!

Τρύφων Ολύμπιος

Ο Τρύφων Ολύμπιος υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Πηγή...



Δεν υπάρχουν σχόλια: