Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Για τον Λερούνη:Επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών για την απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού


EDUCATION INTERNATIONAL

κ. Syed Yousuf Raza Gilani
Πρωθυπουργό του Pakistan
Prime Minister House
Islamabad
PAKISTAN
Fax: + 92-51-9221596
E-mail: secretary@cabinet.gov.pk Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε
Brussels, 23 September 2009
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,
Η Education International (Ε.Ι.), η παγκόσμια συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών, η οποία εκπροσωπεί 30 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην εκπαίδευση σε 172 χώρες, ανησυχεί για την απαγωγή στο Πακιστάν του Έλληνα εκπαιδευτικού Αθανάσιου Λερούνη, εθελοντή εργαζόμενου και συνδικαλιστή από την περιοχή της Αθήνας.
Η E.I. έχει ενημερωθεί από το μέλος της στην Ελλάδα, την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (OΛΜΕ), ότι ο κ. Λερούνης απήχθη από ενόπλους στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 στο Brun, ένα χωριό των Kalash στο Πακιστάν. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι απαγωγείς του, οι οποίοι έχουν ζητήσει λύτρα και ζητούν την απελευθέρωση τριών ηγετών των Taliban, τού συμπεριφέρονται καλά.
Από το 1995, ο Αθανάσιος Λερούνης έχει αναπτύξει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Κοιλάδα Bumburate για τη μειονότητα των Kalash, μέσω μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Ελλήνων Εθελοντών".
Έχουν οργανωθεί σχολεία, κλινικές και κέντρα μητρότητας αλλά και ένα μουσείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της μειονότητας των Kalash στο Πακιστάν.
Το 2009, η E.Ι. ενέκρινε μια Διακήρυξη για τις βίαιες πολιτικές και στρατιωτικές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σπουδαστές, δάσκαλους, ακαδημαϊκούς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών – συνδικαλιστών και των εθελοντών εργαζομένων στην εκπαίδευση.
Στη Διακήρυξη αυτή δηλώνεται ότι: "η διεθνής Κοινότητα θα βοηθήσει στον τερματισμό της ατιμωρησίας για τις επιθέσεις στην εκπαίδευση, και θα φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα διασφαλίσει ότι τα εργαλεία για τα ανθρωπιστικά και ανθρώπινα δικαιώματα θα χρησιμοποιούνται για την ποινική δίωξη των δραστών των επιθέσεων στα σχολεία, στα κολλέγια, στα πανεπιστήμια, στα γραφεία εκπαίδευσης και άλλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ∙ ενάντια στους δράστες των επιθέσεων σε σπουδαστές, σε δάσκαλους, σε ακαδημαϊκούς, στο υποστηρικτικό εκπαιδευτικό προσωπικό, στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης και στο βοηθητικό προσωπικό».
Η E.I. καταδικάζει αυτή την απαράδεκτη επίθεση που στόχευε σε έναν τρωτό εκπαιδευτικό και κάνει έκκληση στις Πακιστανικές αρχές προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση απελευθέρωση του Αθανάσιου ΛερούνηΑθανάΑθαμν και για τη διασφάλιση της προστασίας του στο μέλλον.
Η Ε.Ι. ζητεί, επίσης, από τις Πακιστανικές εθνικές και τοπικές αρχές να διασαφηνίσουν τις συνθήκες της απαγωγής και να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Εκ μέΕκΕκ μέρους της E.I., ειλικρινά πιστεύω ότι η κυβέρνησή σας θα ενεργήσει άμεσα για τα παραπάνω αιτήματα.
Μετά τιμής,
Fred Van Leeuwen
Γεν. Γραμματέας
Πηγή...

Η Επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών για την απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού είναι ακόμη μία περίτρανη απόδειξη ότι διεθνώς η παγκόσμια κοινωνία ενδιαφέρεται και αγωνιά για την τύχη του κ. Λερούνη, και στην Ελλάδα το ΥΠ. ΕΞ (αλλά και τα περισσότερα ΜΜΕ και πολιτικοί) "χτενίζεται".

Σε μία αξιοπρεπή κοινωνία δεν μετράει μόνο η ψήφος που θα πάρετε στις εκλογές...κάντε επιτέλους κάτι ρ ε ε ε ε !!!


"...Δε του μέλλει τ' αητού που πεθαίνει και μόνος
ξεψυχά σε μια ρίζα, ριγμένος, πλατάνου.
Απ' αυτό είναι άλλος, μεγαλύτερος πόνος,
απ' τα δάση αν θα πάψει να χαίρεται πάνου!

Μια παράξενη σκέψη ταράζει τα βάθη
της πικρής του ψυχής και λυγά τη καρδιά του:
Τάχα ποιός δυνατός θα βρεθεί για να μάθει,
πως πετούν οι αητοί, στ' αρφανά τα παιδιά του"!

Αλεξάντρ Πούσκιν


Δεν υπάρχουν σχόλια: