Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠ.ΕΞ, ελληνικά ΜΜΕ γιατί τηρείτε «σιγήν ιχθύος»; Τι τρέχει;

Διαβάζουμε σήμερα στην Ελευθεροτυπία:

Οι Καλάς μαζεύουν χρήματα για να ελευθερώσουν τον Λερούνη

Στα χέρια των Ταλιμπάν φέρεται να βρίσκεται ο Ελληνας δάσκαλος και μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ελληνες εθελοντές», Θανάσης Λερούνης, που απήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου από την κοιλάδα Μπαμπουρέτ του Τσιτράλ, όπου εργαζόταν με τους Καλάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν απεσταλμένοι από το Τσιτράλ στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν απαιτούν για την απελευθέρωσή του δύο εκατομμύρια δολάρια και την αποφυλάκιση τριών υψηλόβαθμων Ταλιμπάν. Εναλλακτικά, ζητούν να ασπαστεί το ισλάμ και δεν απαιτούν τίποτε άλλο.

Μοναδική πηγή της πληροφορίας που αναμεταδίδεται από σχεδόν όλα τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης είναι ο Αμπντούλ Ματζίντ, πρώην τοπικός αξιωματούχος, απεσταλμένος της τζίργκας (επιτροπής, συνέλευσης) της πακιστανικής περιοχής του Τσιτράλ. Αποστολή του στην περιοχή Γκοουαρντές του Νουριστάν, μετά τον εντοπισμό του Λερούνη, ήταν να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν και να ζητήσει την απελευθέρωση του δασκάλου. Η δήλωσή του ότι οι φερόμενοι ως απαγωγείς του Λερούνη ζητούν λύτρα δεν επιβεβαιώνεται από τις ιστοσελίδες που συνήθως χρησιμοποιούν οι Αφγανοί Ταλιμπάν για τις ανακοινώσεις τους. Η φυλή των Καλάς όμως, που είναι συγκλονισμένη από την απαγωγή καθώς ο Λερούνης αποδύεται από το 1994 σε δράσεις διάσωσης του πολιτισμού τους και βελτίωσης της κάθε τους μέρας, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να πουλήσει την περιουσία της, για να πληρωθούν τα λύτρα ενώ, στην προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, απειλεί να μεταναστεύσει μαζικά προς άλλη χώρα, εγκαταλείποντας το Πακιστάν.

Ο Αμπντούλ Ματζίντ είπε μετά την επιστροφή του ότι ο Λερούνης είναι «καλά και έχει αξιοπρεπή μεταχείριση». Μετέφερε μάλιστα και επιστολή του 55χρονου δασκάλου, στην οποία ο Λερούνης λέει ότι ζει με μια ομάδα Ταλιμπάν, είναι καλά και ζητεί να ενημερωθούν σχετικά ώστε να μην ανησυχούν συγγενείς, οι «Ελληνες εθελοντές» και η ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

(Πηγές: Ελευθεροτυπία,www.dawn.com, www.zeenews.com, www.chitralnews.com)

Απίστευτη αθλιότητα! Τα μπλόκ στο διαδίκτυο μεταφέρουν την είδηση και αγωνιούν, τα μπλόκ προσπαθούν να ενημερώσουν τους πάντες, αλλά το ΥΠ.ΕΞ, καθώς και τα ελληνικά ΜΜΕ είτε τηρούν „σιγήν ιχθύος“ είτε μεταδίδουν την είδηση αφού αυτή έχει είδη γίνει γνωστή από τα μπλόκ. Τι τρέχει;

Δείτε και τις δικές μας αναρτήσεις και συγκρίνετε τις ημερομηνίες:

ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ!

Οι ΚΑΛΑΣ, ο ΛΕΡΟΥΝΗΣ, και η αγάπη

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΡΟΥΝΗΣ ΖΕΙ!ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΤΡΑ!ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: