Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν και Λιβύη. Διεθνής πολιτική με διαφορετικά μέτρα και σταθμά;


Η αστυνομία και στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά κατά των χιλιάδων διαδηλωτών κοντά στην πλατεία του Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα.


Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, το νοσοκομείο της πόλης έχει κατακλυσθεί από τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρεται να έχουν τραύματα από σφαίρες. Γιατρός του νοσοκομείου που μίλησε στο Αλ Τζαζίρα χαρακτήρισε την κατάσταση "ζώνη πολέμου". Ανταποκριτής του BBC μετέδωσε ότι στο νοσοκομείο επικρατεί "το απόλυτο χάος". Πρόσθεσε ότι έξω από το νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2 χιλιάδες διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι από το απόγευμα πάνω από 120 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. Τουλάχιστον ένας εξ΄αυτών είχε τραύματα από πυροβολισμούς.
Για «κήρυξη πολέµου », « συνωµοσία εναντίον των άοπλων πολιτών» και «κατοχή του Μπαχρέιν» µίλησε η αντιπολίτευση καθώς κατόπιν αιτήµατος των συγκενικών βασιλείων  του Μπαχρέιν-Σαουδική Αραβίας, η Σαουδική Αραβία έστειλε στρατεύµατα στο γειτονικό βασίλειο...
            .
Που είναι λοιπόν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, κ.λ.π.;

Φωτογραφία: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: