Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία και οι αρχαίοι Έλληνες



Είναι γνωστό ότι η ατομική -Άτομο (ετυμ. = άτμητο < α στερητ. + τέμνω)-θεωρία πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα από το Λεύκιππο και το μαθητή του Δημόκριτο, αλλά ωστόσο τα παράδοξα του Ζήνωνα τον οδηγούν στον  ρόλο του φιλοσοφικού κριτή τόσο για τους σύγχρονους μαθηματικούς, όσο και για τους σύγχρονους φυσικούς, και στοχεύουν στο να δείξουν ότι η επ’ άπειρον διαιρετότητα (από φυσική ή λογική άποψη) οδηγεί σε παράλογα αποτελέσματα.
Ο Ηρακλής όταν συνειδητοποίησε τους κινδύνους της παράλογης εκμετάλευσης της Φύσης, την μεταμόρφωση της Φύσης σε Φράνκενσταϊν, πήγε και έθαψε το αθάνατο κεφάλι της Λερναίας Υδρας –αν  και  αυτό του ήταν χρησιμο- ζωντανό, και έβαλε ένα βαρύ βράχο επάνω του...
Μετά την είδηση για διαρροή ραδιενέργειας, στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη ΒΑ Ιαπωνία,  σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλώτερα από το κανονικό

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό δίκτυο, η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει και 4 εργαζομενοι τραυματίσθηκαν.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν επιστήμονα σχετικό με τα πυρηνικά γιατί έγινε αυτό και εκείνος εκτίμησε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβουλεύει τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν, μεταδίδει το ΝΗΚ.






Περίπου 1.400 νεκροί και αγνοούμενοι έχουν καταμετρηθεί, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμος θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και οι 200 σοροί που βρέθηκαν στην παραλία του Σεντάι, στη βορειοανατολική επαρχία του Μιγιάγκι, έπειτα από την επέλαση του ύψους 10 μ. παλιρροϊκού κύματος που ακολούθησε τη σεισμική δόνηση.

Εκατοντάδες άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ στους 1.128 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών.
ΠΗΓ¨Η...

Δεν υπάρχουν σχόλια: