Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Έλληνας προστάτης της Αφρικής


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι. 
“Στη δεκαετία του 1930 υπήρχαν περισσότεροι από τριάντα ομογενείς, οι οποίοι ασχολούνταν με το εμπόριο και τις οικοδομές. Επίσημες γλώσσες είναι η γαλλική και η κιρούντι, αλλά χαίρομαι να μιλάω ελληνικά και σουαχίλι. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι είμαι Ελληνας»
 λέει. Ο Κώστας Κουκούλης όχι μόνο λατρεύει την ήπειρο που τον μεγάλωσε αλλά προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσει τους ανθρώπους και τη φύση της ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
Το όνειρό του αυτό μετουσιώθηκε στον SANA, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Τανζανία, ο οποίος ιδρύθηκε για να ενοποιήσει τις προσπάθειες ανθρώπων που μοιράζονται κοινές αξίες, την αγάπη και τον σεβασμό προς τη φύση. Ο Κώστας έχει ήδη βοηθήσει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια τόσο μεμονωμένους ανθρώπους στο Μπουρούντι και την Τανζανία όσο και ολόκληρη την κοινότητα του χωριού Σααντάνι, δίπλα στο οποίο βρίσκεται η βασική επιχείρησή του, το Saadani Safari Lodge, το μοναδικό ξενοδοχείο μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Σααντάνι. Στην Ελλάδα έρχεται κάθε δύο χρόνια, για να επισκεφθεί τους γονείς του. Ο αδελφός του Γιώργος είναι επιχειρηματίας και πρόξενος της Ελλάδας στο Μπουρούντι, όπου κατοικεί με την οικογένειά του. Ο Κώστας έχει αφιερώσει τη ζωή του στο όραμά του και είναι αφοσιωμένος στη στήριξη των οικογενειών της μακρινής Τανζανίας. «Γι’ αυτό δεν έχω παντρευτεί» λέει και συνεχίζει: «Εδώ, αφιερώνω ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο μου. Είναι θυσία, αλλά το ’χω πάρει απόφαση πως αυτή είναι η ζωή μου!».
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: