Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Schäm dich Deutschland!


Ντροπή σου Γερμανία!

Η Γερμανία υποδέχεται έναν αρνητή γενοκτονίας!

Türkischer Ministerpräsident in Deutschland: Erdogan fordert ...

Deutschland empfängt einen Genozid-Leugner! 

Liebes Deutschland, was passiert eigentlich wenn ein Deutscher einen anderen Genozid leugnet?
(μετάφραση: Αγαπητή Γερμανία, τι συμβαίνει αλήθεια εάν κάποιος Γερμανός αρνηθεί κάποια άλλη γενοκτονία;)

Ο Ερντογάν στο Βερολίνο | Πολιτική |


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο Βερολίνο για να παραστεί σε μια σειρά εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια τουρκικής μετανάστευσης. Ασκεί κριτική στη Γερμανία και ζητά τη διπλή υπηκοότητα και για τους Τούρκους
Έντονη κριτική στη γερμανική κυβέρνηση άσκησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Της επιρρίπτει ότι δεν κάνει αρκετά για να υποστηρίξει την Τουρκία στην ένταξή της στην ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.
Για το πρωί είναι προγραμματισμένη μια πανηγυρική εκδήλωση της γερμανικής κυβέρνησης για τα 50 χρόνια της γερμανοτουρκικής συμφωνίας παροχής εργασίας σε Τούρκους μετανάστες. Χθες ο κ. Ερντογάν συνάντησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ με τον οποίο είχε κατ ίδιαν συζήτηση στο μέγαρο Bellevue.
Ο κ. Ερντογάν κάλεσε και πάλι τους πολίτες με τουρκική καταγωγή να μάθουν καλά γερμανικά, αλλά να μην ξεχάσουν την μητρική τους γλώσσα (πρώτα αυτή να μαθαίνουν)*. Αυτή τη στιγμή ζουν στη Γερμανία περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι με τουρκική καταγωγή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε να εισαχθεί η διπλή υπηκοότητα και διερωτήθηκε ‘πως είναι δυνατόν μια χώρα σαν τη Γαλλία να τα καταφέρνει, αλλά όχι η Γερμανία;’

*Περικοπές και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού | staneaΛιτότητα και στην ελληνόγλωση εκπαίδευση εξωτερικού !


Οι Πράσινοι πάντως επέκριναν στη γερμανική βουλή τη στάση του Τούρκου πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για λαϊκισμό. Ο Μεχμέτ Κελίτς από τους Πράσινους του επέριψε πως «χρησιμοποιεί διαρκώς στερεότυπα για να κερδίζει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του».
Η συμφωνία υποδοχής Τούρκων εργατών υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου του 1961.
Tagesschau / Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: