Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

CHINA SPACECRAFT LAUNCH: Unmanned Shenzhou 8

 Η Κίνα στήνει αυτοκρατορία σε γη και ουρανό!

Τέλος Σεπτεμβρίου του 2011 η απογείωση του διαστημικού σκάφους «Tiangong 1» σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας  διαστημικής εποχής για την Κίνα. Σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, απώτερος στόχος αποτελεί η κατασκευή στο Διάστημα επανδρωμένου σταθμού μέχρι το τέλος του 2020. Μόλις το «Tiangong 1» τεθεί σε τροχιά, η Κίνα θα προχωρούσε στην εκτόξευση του μη επανδρωμένου σκάφους «Shenzhou 8», μέσα σε δύο μήνες, το οποίο και θα συνδεθεί με το «Tiangong 1», δημιουργώντας τον πρώτο χώρο για την υποδοχή Κινέζων αστροναυτών. Όμως, πριν περάσουν καν δυο μήνες, έγινε εχτές με επιτυχία η εκτόξευση του μη επανδρωμένου σκάφους «Shenzhou 8»!

 Σε διάστημα δύο χρόνων θα σταλούν επίσης στο Διάστημα άλλα δύο επανδρωμένα διαστημόπλοια, τα «Shenzhou 9» και «Shenzhou 10», τα οποία και θα ενωθούν με τα υπάρχοντα σκάφη. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα στείλει την πρώτη γυναίκα στο Διάστημα με το «Shenzhou 10».

 Το «Tiangong 1» θα βρίσκεται σε τροχιά για δύο χρόνια όταν και θα ξεκινήσει η αντικατάστασή του από ένα μεγαλύτερο διαστημόπλοιο, το «Tiangong 2». Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: