Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Ελληνας που βρέθηκε στον δρόμο των φονιάδων του ντονέρ


Τώρα το θυμήθηκες κα. Μέρκελ;
Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη, ότι ναζιστές ήταν οι δολοφόνοι ενός Έλληνα του Μονάχου, το 2005 και οκτώ Τούρκων, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, η εντεταλμένη υπουργός της κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης, Δρ. Μαρία Μπέμερ, είχε συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση. 

Στη συνάντηση η Ομοσπονδιακή υπουργός μετέφερε στον Ελληνισμό του Μονάχου τα θερμά συλλυπητήρια της 'Ανκελα Μέρκελ για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας, τα οποία μετέφερε στο εκκλησίασμα ο π. Απόστολος Μαλαμούσης. 

 Η κα Μπέμερ εξέφρασε και πάλι τον αποτροπιασμό της για τις δολοφονίες, και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, κυρίως για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα. Αποφασίστηκε, επίσης, να αναλάβει μια μικρή ομάδα να αξιοποιήσει τις προτάσεις και να τις μεταφέρει στην ολομέλεια της Επιτροπής Ενσωμάτωσης, στην οποία συμμετέχει και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης. Πηγή..
Eνα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων
Ως τη «μεγαλύτερη ομάδα νεοναζιστών μετά την πτώση του Χίτλερ» χαρακτήρισαν οι γερμανικές Αρχές την οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση που δρούσε ανενόχλητη επί 13 χρόνια και ευθυνόταν για τις δολοφονίες τουλάχιστον 10 ατόμων - οκτώ τούρκων μεταναστών, ενός Ελληνα και μιας γερμανίδας αστυνόμου -, καθώς και για πλήθος ληστειών σε τράπεζες και βομβιστικές επιθέσεις. Πολλοί στη Γερμανία, πάντως, κάνουν πλέον λόγο για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, ανάλογο του Γουότεργκεϊτ που συγκλόνισε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του '70. Οι Αρχές δηλώνουν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη της οργάνωσης, παρ' ότι διαθέτουν ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Ή ήθελαν να την αγνοήσουν, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες. Ενας πράκτοράς τους, γνωστός ως «Μικρός Αδόλφος» λόγω των ακροδεξιών διασυνδέσεών του, βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο όπου έγινε μία από τις δολοφονίες. Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο διαμέρισμα του εντόπισαν κρύπτη με όπλα και αποσπάσματα από το «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν, εξάλλου, ότι ο «Μικρός Αδόλφος» ήταν παρών σε ακόμη τρεις - τέσσερις δολοφονικές επιθέσεις της Εθνικοσοσιαλιστικής Αντίστασης εναντίον μεταναστών.Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία εδώ

Ο μετανάστης από τις Σέρρες ήταν το έβδομο θύμα της τυφλής βίας των ακροδεξιών τρομοκρατών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Η ιστορία της ζωής και του θανάτου του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, του έλληνα ομογενούς που το 2005 έπεσε νεκρός στο Μόναχο από τις σφαίρες νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία ήταν γνωστή στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Είχε μόλις κάνει το πρώτο βήμα για να ξεφύγει από το δημοσιοϋπαλληλίκι,
όπως ανέφερε ο ίδιος σε φίλους και γνωστούς. Είχε πάρει το μικρό μαγαζάκι στην πολυσύχναστη Τράπεντροϊστρασε στο Δυτικό Μόναχο, ακριβώς μπροστά από το σπίτι του, και σιγά σιγά το διαμόρφωνε. Μαζί με τον γερμανό συνέταιρό του θα άνοιγαν κλειδαράδικο, δεν υπήρχε άλλο σε ακτίνα χιλιομέτρων, και βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τη στάση του λεωφορείου, τα καφενεία και τα κεμπαμπτζίδικα της περιοχής. Ηταν πέρασμα. Μέχρι και ποδηλατόδρομος περνούσε απ' έξω.
Εκείνο το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005 ο Θόδωρος Βουλγαρίδης, με κλειστή την πόρτα του μαγαζιού του που δεν είχε ακόμα ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί, έκανε κάποια μερεμέτια στα ντουλάπια και τα ράφια όπου θα έβαζε την πραμάτεια του - κλειδιά, μπρελόκ και όλα τα άλλα προϊόντα που θα εμπορευόταν. Λίγο πριν τις 6.30 και ενώ ο ήλιος βρισκόταν ακόμα ψηλά στον ορίζοντα, άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα, τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής στο πρόσωπο κι έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα. «Δεν είχε προλάβει να κάνει εγκαίνια. Θυμάμαι ακόμα το πρόσωπό του παραμορφωμένο, η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη», θυμάται ο πατέρας Απόστολος που κλήθηκε να κάνει τρισάγιο λίγη ώρα μετά τη δολοφονία. «Ο θάνατος ήρθε ακαριαία, δεν κατάλαβε τίποτα» είπε την επομένη ο ιατροδικαστής στη γερμανίδα σύζυγό του. Οι δύο κόρες του δεν έμαθαν αμέσως τι ακριβώς συνέβη στον πατέρα τους. Το ίδιο ίσχυε και για τους γνωστούς και φίλους της οικογένειας που εδώ και 6 χρόνια αναρωτιούνται γιατί δολοφονήθηκε ο Βουλγαρίδης.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες στον γερμανικό Τύπο άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα για τη δράση μιας νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, της NSU (Nationalsozialistischer Untergrund - Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση), η οποία πλέον συνδέεται με τους φόνους 8 Τούρκων, μιας γερμανίδας αστυνομικού και του Βουλγαρίδη.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ένα όπλο που βρέθηκε σε γιάφκα των νεοναζί ταυτοποιήθηκε και για τις 10 περιπτώσεις, ενώ ανάμεσα στα ευρήματα υπήρχε και ένα DVD με σκηνές από τους τόπους των εγκλημάτων στους οποίους ξεναγούσε τους θεατές ένα καρτούν του Ροζ Πάνθηρα. «Το τουρ της Γερμανίας - 9 τούρκοι νεκροί», έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε το καρτούν στο γκροτέσκο βίντεο των ακροδεξιών. Οι αποκαλύψεις δεν έπαψαν να σοκάρουν τη γερμανική κοινή γνώμη: όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, άνθρωποι της BND, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είχαν εντοπίσει τη συγκεκριμένη οργάνωση από το 1998, δύο ολόκληρα χρόνια πριν ξεκινήσουν οι δολοφονίες. Μάλιστα ήταν έτοιμοι να συλλάβουν τα μέλη της για απόπειρα βομβιστικών επιθέσεων. Ομως οι δράστες κατά παράξενο τρόπο εξαφανίστηκαν λίγο πριν τις συλλήψεις και από τότε κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει γιατί υπήρξαν τόσο μεγάλα κενά στην πληροφόρηση που είχαν οι μυστικοί για τη δράση της οργάνωσης. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για συγκάλυψη ή εσκεμμένη αδιαφορία ενός σκοτεινού μηχανισμού στην καρδιά της BND. Προς το παρόν από την οργάνωση έχει φυλακιστεί η Μπεάτα Τσέπε, που παραδόθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις Αρχές. Δύο ακόμα μέλη της NSU βρέθηκαν νεκρά σε ένα καμένο τροχόσπιτο.
«Υπήρξαν φήμες ότι μπορεί να ήταν μπλεγμένος, ότι ίσως να είχε προβλήματα. Και ότι γι' αυτό τον δολοφόνησαν, σαν να επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», θυμάται η Νίκη Χατζηπαρασίδου που εργάζεται στην καφετέρια του «Ελληνικού Σπιτιού» ομογενών στο Δυτικό Μόναχο, κοντά στο σπίτι του Βουλγαρίδη. Αυτές οι φήμες δεν ήταν τυχαίες: όπως προκύπτει σήμερα, η βαυαρική αστυνομία για πολλά χρόνια συντηρούσε μέσω διαρροών σενάρια που ήθελαν την τουρκική Μαφία στη Γερμανία να εμπλέκεται στους φόνους των 8 Τούρκων και του Ελληνα.
Ιδιαίτερα βολικό για τη διακίνηση και την υιοθέτηση αυτών των σεναρίων ήταν το γεγονός ότι τα θύματα - πέρα από τη γερμανίδα αστυνομικό - είχαν κοινά στοιχεία: όλοι τους ήταν μετανάστες μικροεπιχειρηματίες, πολύ από τους οποίους είχαν μαγαζιά με κεμπάμπ σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται κυκλώματα προστασίας. Και όλοι τους είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση στο πρόσωπο, κάτι που ενίσχυε τη θεωρία του «παραδειγματισμού» και του «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» από μαφιόζους. Ετσι, ονομάστηκαν «δολοφονίες κεμπάμπ» - ο Βουλγαρίδης, με καταγωγή από την Τριανταφυλλιά Σερρών, ήταν το έβδομο θύμα.

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ... ΛΑΘΟΣ. Τώρα τελικά φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον Θόδωρο από λάθος, λέει κοντινός του άνθρωπος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας, καθώς η υπόθεση με τους νεοναζί δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως. Το κατάστημα που είχε επιλέξει ο Βουλγαρίδης πριν αρχίσει τις εργασίες για να το μετατρέψει σε κλειδαράδικο πουλούσε κεμπάμπ και ανήκε σε Τούρκο. Σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων, έπειτα από ένα εστιατόριο που έχει και ελληνικές σπεσιαλιτέ, υπάρχει και δεύτερο με κεμπάμπ το οποίο επίσης ανήκει σε Τούρκο. «Ο Τεό είχε χαρακτηριστικά καθαρού ανατολίτη», λένε γνωστοί του, «προφανώς οι δράστες μπερδεύτηκαν». Σήμερα το κλειδαράδικο που ο Βουλγαρίδης δεν πρόλαβε να ανοίξει έχει ξαναγίνει μαγαζί που πουλάει κεμπάμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: