Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Υποθαλάσσια Βουλή!


O Πρόεδρος των Μαλδίβων Mohammed Nasheed και 13 μέλη της Βουλής υπέγραψαν 6 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας αίτημα πρός όλο τον κόσμο για να σταματήσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο Mohammed Nasheed έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικές "φωνές" σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς υπάρχουν φόβοι πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας μπορεί να βυθίσει αυτά τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, που βρίσκονται κατά μέσο όρο μόνο 2 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Τα σχέδια του Nasheed είναι να κάνει τις Μαλδίβες το πρώτο κράτος απεξαρτημένο από τον άνθρακα μέσα σε μια δεκαετία.

Πηγή...




Εικόνες από την τοπική τηλεόραση

Οι 11 από τους 14 υπουργούς βρέθηκαν περίπου 5 μέτρα κάτω από τη θάλσσα σε σημείο περίπου 20 λεπτά με το καράβι από την πρωτεύουσα Μέιλ ύστερα από μήνες εκπαίδευσης για το πώς μπορούν να μειώσουν τις αναπνοές τους κάτω από το νερό.

Σε δύο υπουργούς απαγορεύθηκε η κατάδυση για λόγους υγείας, ενώ ο ένας έλειπε στο εξωτερικό.

Πάντως το υπόλοιπο κυβερνητικό σχήμα βρέθηκε κάτω από το νερό μαζί με έναν δάσκαλο κατάδυσης ο καθένας στο πλάι του και έναν στρατιωτικό.

Γύρω τους δημοσιογράφοι με μάσκες και αναπνευστήρες προσπαθούσαν να καταγράψουν τις κινήσεις του προέδρου της χώρας αλλά και να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Έμειναν για περίπου μισή ώρα επικοινωνόντας με πίνακες αλλά και χειρονομίες.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος Νασίντ τόνισε πως η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο δεν πρέπει να αποτύχει. «Σε περίπτωση αποτυχίας, όλοι θα πεθάνουμε» τόνισε ο πρόεδρος της χώρας.

Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έχει αγγίξει έντονα τις Μαλδίβες αφού η επιφάνεια των νησιών πάνω από τη θάλασσα δεν ξεπερνά πλέον τα δύο μέτρα και είναι ορατός ο κίνδυνος σε λίγα χρόνια από τώρα ενδέχεται να βουλιάξουν.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: