Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Je suis Charlie? No merci, JE SUIS GREC


Je suis Charlie? No merci, JE SUIS GREC

 

Μετά από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στον βωμό της θεϊκής ευθιξίας, και το παραλήρημα " je suis charlie" της διεθνούς κοινότητας, η έρευνα της ιστορίας του Charlie Hebdo έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.
je_suis_grec_aussi_we_are_all_greeks_tshirt-rbfd6e7be88fb4674a9260b199e86fe41_vjfef_512.jpg
Το ιστορικό του Charlie Hebdo: Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το 1970 μέχρι το 1981 και επανεμφανίζεται το 1992. Η ονομασία Charlie αποδίδεται στον Charles Monroe Schulz ο οποίος σχεδίασε την φιγούρα Charlie Brown της τηλεοπτικής σειράς Peanuts αλλά παραπέμπει ταυτόχρονα και στον Charles de Gaulle. Το  Hebdo είναι για την γαλλική λέξη hebdomadaire που φυσικά προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει εβδομαδιαίο  (hebdomada+ire).
Αν και το περιοδικό θεωρείται ότι τα βάζει με όλες τις θρησκείες όταν ο συνεργάτης του περιοδικού Sinι  (Maurice Albert Sinet) altασχολήθηκε με τον γιο του Νικολά Σαρκζύ Jean Sarkozy ο οποίος ασπάσθηκε επίσημα τον ιουδαϊσμό, ο Σινέ κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό και απολύθηκε (βλ.:Affaire Sinι ) double-standard-3.jpg(Το σκίτσο είναι από σελίδα των anonymous, περισσότερα σκίτσα εδω)
Ένα ακόμα παράδοξο: αν150107_BB_HebdoPROMO.jpg.CROP.original-original.jpg και το Charlie Hebdo θεωρείται 539346-v_ch1064_01.jpg
αθεϊστικό περιοδικό κατάφερε να ...μονιάσουν όλοι
B7PnVCdCIAAmt22.jpg
οι πιστοί (χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ιουδαίοι) κάτι που πριν λίγο καιρό ήταν αδιανόητο αν και οι θρησκείες τους έχουν την ίδια, εβραϊκή καταγωγή.

Βέβαια η πρόοδος της κοινωνίας μας οφείλεται στoν Διαφωτισμό, στην Αναγέννηση που δεν ήταν άλλη από την αναγέννηση του πνεύματος των αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι στον βωμό της θεϊκής ευθιξίας πλήρωσαν μεγάλο τίμημα: δολοφονήθηκαν, ναοί ισοπεδώθηκαν, βιβλιοθήκες κάηκαν, μέχρι και αθλητικοί αγώνες απαγορεύτηκαν...
Σήμερα, κάθε πολιτισμένος άνθρωπος στο σύμπαν που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να βροντοφωνάζει:

JE SUIS GREC

αλλά δεν θα το δούμε. Διότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν και θα είναι πάντα σε μειονότητα.
je_suis_grec_aussi_we_are_all_greeks_t_shirts-r9d94119e87a94564936a77f2f43a4042_vaem5_152.jpg

ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Νίκος Σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: