Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρομαγνητικός Παλμός; Το «νέο» „μυστικό“ όπλο EMP


Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP)

Τι είναι  ο  
Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP - ELECTRO MAGNETIC PULSE) ;

Ως ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαρακτηρίζεται ο ηλεκτρομαγνητικός κυματισμός
  εντάσεως που κυμαίνεται από 50.000 Vοlt/m έως 100.000 Volt/m.  Δυνατόν να παραχθεί από έκρηξη πυρηνικής κεφαλής, εκρηγνυόμενης  σε ύψος από 80 έως 800 χιλιόμετρα άνωθεν της γήινης επιφανείας. Εκτιμήσεις και πειράματα έχουν καταδείξει ότι σε χρόνο 20 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου  αχρηστεύονται ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατοι ανιχνευτές (Radar) αμύνης, ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες, αεροσκάφη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων και πλοίων καθώς και όλα τα οικιακά ηλεκτρικά σκεύη.

Αχρηστεύεται γενικώς ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, καθότι προκαλείται τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών.
  Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα καταστρέφονται λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.
Έχει παρατηρηθεί ότι καλώδιο μήκους 100 μέτρων εκτιθέμενο εις EMP απορροφά ενέργεια ικανή να ανάψει στιγμιαία 1500 λαμπτήρες των 100W. Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία EMP την οποία εβίωσαν  οι H.Π.A. στην Xαβάη τον Iούλιο του 1962.  Τότε πύραυλος με πυρηνική γόμωση εκτοξευθείς  από σιλό ευρισκόμενο κάπου στον Eιρηνικό  Ωκεανό (1300 χλμ NΔ της Xαβάης) αφού εξερράγη εις ύψος 400.000 μ από την γήινη επιφάνεια, προκάλεσε το φαινόμενο EMP το οποίο έγινε αισθητό στη μείζονα  περιοχή της Xαβάης.   Παρατηρήθηκε τότε το φαινόμενο όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες στην OAHU και HONOLOULOU να ανάψουν ταυτόχρονα και αμέσως να καταστραφούν. Επί πλέον αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έκτοτε διαστημικές πυρηνικές δοκιμές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο δια την μελέτη του φαινομένου EMP ως  οπλικού συστήματος.    Εκτιμάται ότι μία πυρηνική κεφαλή που θα εκραγεί πάνω από την Πολιτεία της Nebraska εις ύψος 400.000 μ, θα προκαλέσει φαινόμενο EMP στις H.Π.A. κατά το οποίο τα δεδομένα εις τις μνήμες RAM και ROM των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα διαγραφούν, τα συμπαγή ολοκληρωμένα κυκλώματα θα λιώσουν, ενώ κάθε άνθρωπος που θα έλθει σε επαφή με ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή μπορεί και να χάσει τη ζωή του εξ αιτίας ηλεκτροπληξίας στατικής υπερφορτίσεως. Αν και αόρατος ο παλμός μπορούμε να τον φαντασθούμε με τα μάτια της ψυχής μας σαν ένα χρυσόμαλλο δέρας που σκεπάζει τον ορίζοντα σε όση έκταση βλέπουν τα μάτια μας!  Η ιστορία της Αργούς που πετούσε πάνω από τα όρη του Άτλαντα και  σταματούσε πάνω από τα βράχια επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.  Η νέα Ιωλκός θα ξαναζωντανέψει! Μια εκτεταμένη εικόνα του φαινομένου έχει (σκοπίμως πιστεύουμε) δοθεί στην κινηματογραφική ταινία "Η επόμενη μέρα".  Εκεί έχει αποτυπωθεί έντεχνα ΜΟΝΟΝ η παύση λειτουργίας των κινητήρων των οχημάτων σαν αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης που συμβαίνει σε μεγαλούπολη των ΗΠΑ.   

Στοιχεία για το ΕΜ
P υπάρχουν και σε άρθρο του WILLIAM CAREY, μέλους του AMERICAN ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF SCIENCE, στο περιοδικό "SCIENCE 83",  Eκδόσεις WILLIAM CAREY.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: