Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Όταν η μητέρα γη ξεσκεπάζει την αλήθεια


Ελληνικό άγαλμα

ανέδειξε κατολίσθηση στο Ισραήλ!

Το μαρμάρινο άγαλμα μιας γυναίκας που φοράει χιτώνα και σανδάλια και εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, αποκαλύφθηκε σήμερα στο λιμάνι της πόλης Ashkelon, δυτικά της Ιερουσαλήμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε το Ισραήλ, η πυκνή βροχόπτωση προκάλεσε την κατολίσθηση βράχων στην κεντρική ακτή της χώρας. Μέσα από τα βράχια αποκαλύφθηκε το άγαλμα ύψους 1,20 μ. και βάρους 200 κιλών, το οποίο ανακάλυψε ένας άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε στην παραλία.

«Το άγαλμα έπεσε στη θάλασσα, όταν κατέρρευσε ο βράχος, συνέπεια της καταιγίδας», ανακοίνωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία της πόλης. «Η κατάρρευση κατέστρεψε, παράλληλα, τον χώρο των λουτρών καθώς και σημαντικό αριθμό μωσαϊκών που βρίσκονταν για δύο χιλιετίες κάτω από τα βράχια», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή:
Zougla Online, 15/12/2010

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι –εξαιρουμένων μερικών λαμπρών ερευνητών- ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι διευκρινίζουν ότι η πόλη Ashkelon είναι η αρχαία ελληνική Ασκάλων!

Το ότι δεν είχε καταστραφεί το άγαλμα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα ανώτερα στρώματα των τότε Ισραηλιτών , οι διανοούμενοι, οι ευγενείς, και πολλοί άλλοι ένιωθαν περισσότερο κοσμοπολίτες και προσελκύονταν από τον ελληνικό πολιτισμό που ήταν φιλελεύθερος και ανεκτικός.

Νίκος Σάμιος

*Ποιά ήταν η πόλις Ασκάλων;

Δείτε εδώ

Σχετικό θέμα: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: