Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο "Άρχοντας των Δακτυλιδιών" σε έργο ομογενή

Η επιστημονική φαντασία, αλλά και η μουσική, είναι τα δυνατά σημεία του ομογενή καλλιτέχνη, Ρόμπερτ Ντομινίκ Γενάρης. Η "Jenarium" είναι η σειρά βιβλίων που έγραψε ο ίδιος και πριν από λίγο καιρό μετέφερε με ήχο και εικόνα στο διαδίκτυο.

Τα βιβλία της σειράς αυτής δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει (αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου), αλλά το έργο του που κινείται στην σφαίρα της φαντασίας, από τους γνώστες του είδους, ποιοτικά στέκει σε υψηλά επίπεδα.

Απόδειξη το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών "Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών" Γκρεγκ Πάρκερ αποφάσισε να δώσει την φωνή του στην οπτικοακουστική έκδοση της πρώτης σειράς του "Jenarium".

Μυθικοί οι τόποι στους οποίους κινείται η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων και μυθικοί οι ήρωές του που γεννήθηκαν στην φαντασία του ομογενή άλλα κερδίζουν πολλούς λάτρεις του είδους.

Από Έλληνα πατέρα και ιταλικής καταγωγής μητέρα, ο Γενάρης ακολούθησε το επάγγελμα του δασκάλου, αλλά η αγάπη του όχι μόνο για την τέχνη, αλλά και για την ελληνική μυθολογία, τον οδήγησε - πού αλλού; - στην δημιουργία της σειράς Jenarium.

Η ελληνική γλώσσα έπαιξε τον δικό της, επίσης πολύ σημαντικό, ρόλο στην καλλιτεχνική δημιουργία του Ρόμπερτ Γενάρη, μιας και το έργο του εμπεριέχει πολλούς ελληνικούς όρους.

Η οπτικοακουστική σειρά φαντασίας "Jenarium", αν τελικά αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη όσο οι "ειδικοί" του είδους πιστεύουν μπορεί να εξελιχθεί εκτός από ταινία και σε ηλεκτρονικό παιχνίδι παγκοσμίας εμβέλειας.

Γεύση από τη δουλειά του Ρόμπερτ Γενάρη μπορείτε να πάρετε στην ιστοσελίδα www.jenarium.com ή απλά, πατήστε εδώ...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: