Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η ελληνική οικονομική κρίση ωφελεί τον ...Αβραάμ!


Για τον... Αβραάμ λεφτά υπάρχουν...

Προωθείται η επιλογή των 400 αρμάτων Abrams σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΣ, μετά την έγκριση της παραχώρησης από τις ΗΠΑ. (US Army)
Αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» αναφέρουν πως εγκρίθηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ η παραχώρηση των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams στον ΕΣ, η οποία θα περιλαμβάνει εναλλακτικές επιλογές μεταξύ απλής «ανακαίνισης» (refurbishment) –αξίας μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για το σύνολο των αρμάτων– και αναβάθμισης σε υψηλότερο επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας, με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους (σημείωση δική μας: η συντήρηση τους όμως είναι πανάκριβη). Η σχετική Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) αναμένεται σύντομα.
Επίσης
αποκλειστικές πληροφορίες της «ΕΑ&Τ» αναφέρουν πως εστάλη στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ερώτημα «Τιμής και Διαθεσιμότητας» (“Ρ&Α”) για 20 Αμφίβια Οχήματα Εφόδου AAV7A1 με αναβάθμιση χαμηλού κόστους. Πρόκειται για το πρώτο βήμα κάλυψης μιας επιχειρησιακής απαίτησης για 75-100 οχήματα συνολικά.
Πρόσθετες αποκλειστικές λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις αυτές αλλά και εκείνη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού Bradley, σε προσεχές τεύχος της «ΕΑ&Τ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: