Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Anonymous, οι σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών»



Με ένα μήνυμα στο Twitter ανακοίνωσε η γνωστή ομάδα χάκερς Anonymous, την Χριστουγεννιάτικη επίθεσή τους, δηλώνοντας πως απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία και τις πιστωτικές κάρτες των μελών του Αμερικανικού Think Tank «Stratfor» και συνέλεξαν περίπου 200 GB πληροφοριών.
Ανάμεσα στους πελάτες του Stratfor βρίσκονται μάλιστα και Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και η Goldman Sachs, Microsoft, Apple και πολλοί άλλοι.* Όπως ειρωνικά σχολίασαν στο μήνυμά τους οι Anonymous, τα στοιχεία «δεν ήταν και πολύ καλά προστατευμένα».
Η ιστοσελίδα του Stratfor εμφανίζεται προσωρινά μη διαθέσιμη λόγω συντήρησης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος George Friedman απέστειλε e-mail σε όλα τα μέλη λέγοντας 
«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι τα ονόματα των συνδρομητών μας έχουν δημοσιευτεί σε άλλες ιστοσελίδες. Ερευνούμε εξονυχιστικά με τη βοήθεια της αστυνομίας, την έκταση των πληροφοριών που αποκτήθηκαν».
Οι Anonymous είχαν προαναγγείλει την επίθεσή τους, λέγοντας ότι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να «γιορτάσουν τα Χριστούγεννα».
Ταυτόχρονα, ενώ πρόσφατα είδαμε την Στήριξη ευρωπαϊκών τραπεζών από την ΕΚΤ με 489 δισ. ευρώ οι Anonymous απέσπασαν από τις τις πιστωτικές κάρτες των μελών του Αμερικανικού Think Tank «Stratfor»1.000.000 δολάρια και τα κατέθεσαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις καθώς και ένα γεύμα για  την πηγή των Wikileaks- Bradley Manning ο οποίος είναι φυλακισμένος και ενδέχεται να περάσει και από στρατοδικείο.

*Δείτε τους πελάτες  του Stratfor : stratfor private client list

Δεν υπάρχουν σχόλια: