Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Τα WikiLeaks και η τύφλα μας


Τα Wik­iLeaks έχουν και την ελληνική πλευρά τους

Τώρα πλέον οι πολίτες του πλανήτη μπορούν να δούν πως η διαφθορά είναι απλωμένη σε όλες τις χώρες -και στην Ελλάδα- και κανένας δημοσιογράφος δεν θα δικαιούται να μιλήσει ξανά για αποκαλυπτικές εκπομπές και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ...

Αποσπάσματα των εγγράφων

(Φυσικά οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι του διαδικτύου έχουν την δυνατότητα να αντιπαραθέσουν δικά τους ή άλλα έγκυρα έγγραφα –εάν θέλουν να θεωρηθούν σοβαροί- τεκμηριώνοντας έτσι τις θεωρίες τους, βέβαια εάν δεν το κάνουν ευκόλως μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι ή συνένοχοι του κατεστημένου)

δημοσιεύονται στους New York Times, στον Guardian, στο Spiegel, στην El Pais και στη Le Monde. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις εφημερίδες που επρόκειτο να δημοσιεύσουν τα έγγραφα ήταν και το ημερήσιο «Βήμα», αλλά ο εκδότης του νόμισε πως πρέπει να τυπώσει καμιά διακοσαριά χιλιάδες σελίδες -με όλα τατηλεγραφήματα- σε κάθε φύλλο της εφημερίδας, οπότε αποφάσισε να της βάλει λουκέτο για να μην καταστραφεί οικονομικά. Βέβαια, πριν κλείσει την εφημερίδα, ο κ. Ψυχάρης πρότεινε στους υπεύθυνους του Wik­iLeaks να κυκλοφορήσει το «Βήμα» με τα έγγραφα σε CD, αλλά να συνοδεύεται και με ένα CD με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, ώστε να ψηθούν οι υποψιασμένοι αναγνώστες και να το αγοράσουν - οι άνθρωποι του Wik­ileaks δεν το δέχτηκαν ...γιατί είναι όλοι θαυμαστές του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

H ειδική εφαρμογή για την εμφάνιση και την επεξεργασία των αμερικάνικων διπλωματικών εγγράφων που διέρρευσε το WikiLeaks υπό τον γενικό τίτλο «CableGate» των Wikileaks στα Ελληνικά (Beta) αν όλα πάνε καλά θα βρίσκετε (και) εδώ.

Η πλήρης έκδοση της εφαρμογής θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Όλα τα έγγραφα


Σχετικά άρθρα:


  1. Αναζητείται ο ιδρυτής της Wikileaks, Julian Assange
  2. Wikileaks: Σοβαρές ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν
  3. Εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον διαχειριστή του Wikileaks
  4. Ο ανώνυµος πληροφοριοδότης σήµερα λέγεται Wikileaks
  5. Κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

και

Από το Wik­ileaks στον Γιώργο Κουρή

Wikileaks made in Greece…

Δεν υπάρχουν σχόλια: