Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας + video

Η στιγμή που η ανθρωπότητα "πάγωσε":

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας – Δύο νεκροί, 20 τραυματίες

Τα πυρά πυροβολικού της Βορείου Κορέας σκότωσαν δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους δεκαεπτά στο νοτιοκορεάτικο νησί Yeonpyeong . Το περιστατικό έλαβε χώρα στα δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην κίτρινη θάλασσα.

Στην επίθεση της Βόρειας Κορέας, η Νότια Κορέα απάντησε. Η Σεούλ κάνει λόγο για στοχευμένη και σχεδιασμένη επίθεση ενώ την ίδια ώρα η Πιονγιάνγκ ισχυρίζεται ότι η Νότια Κορέα επιτέθηκε πρώτη. (1)Στο θερμό επεισόδιο, το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της ανακωχής μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από τον πόλεμο μεταξύ τους που έλαβε τέλος το 1953, τραυματίστηκαν και τρεις πολίτες. Γύρω στις 200 οβίδες έπληξαν το νησί Yeonpyeong.
Η βορειοκορεατική επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα, Στίβεν Μπόργουορθ, από το Τόκιο για το Πεκίνο.
(σημ. η ισχύς της Κίνας και της Ιαπωνίας ανησυχεί τους βορειοκορεάτες) Εκεί θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους με κύριο θέμα συζήτησης το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας* προκειμένου να αξιολογηθεί η επίπτωση του θερμού επεισοδίου στις αγορές.
Η Ουάσινγκτον καταδίκασε το επεισόδιο, έντονη ανησυχία εξέφρασε το Πεκίνο. Η Μόσχα απήυθυνε έντονη προειδοποίηση για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης.
Σε συναγερμό ο στρατός σε Νότια και Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

(1)Η Πιονγιάνγκ κατηγορεί, από την πλευρά της, τη Σεούλ ότι άνοιξε πρώτη πυρ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης* η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναγκάζοντάς την να απαντήσει. Η Βόρεια Κορέα είχε ζητήσει να μην διεξαχθεί η άσκηση προειδοποιώντας με αντίποινα

Διαβάστε περισσότερα...

*Νοτιοκορεάτικες και Αμερικανικές δυνάμεις

κει που το ΔΝΤ, οι διεθνείς τοκοκλύφοι και το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο δεν αλωνίζουν, είναι το Ιραν, η κομμουνιστική Β.Κορέα, και η Βενεζουέλα του Τσάβες, ενώ χώρες όπως η Κίνα και δευτερευόντως η Ρωσία παρά την είσοδό τους στον ΠΟΕ λόγω των μικρών ελλειμάτων (Κίνα), της ενεργειακή τους αυτάρκειας (Ρωσία, Ιράν, Βενεζουέλα) τους και του μικρού χρέους (Ρωσία, Κίνα) είναι ένας πονοκέφαλος για τα σχέδια των διάφορων ελίτ.


1 σχόλιο:

Kostas είπε...

Να τι δηλώνει η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της.
http://wp.me/p11mt3-NI

Μια άλλη ματιά στη Βόρεια Κορέα.
http://redkorea.wordpress.com/