Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

"Θαύματα" στην επιφάνεια

Η πίστης των αρχαίων Ελλήνων εν αντιθέσει με την σημερινή χριστιανική πίστη, έδωνε συχνά ανθρωπομορφικό σχήμα όχι μόνο στον Θεό/Θεούς/Αγίους / Ημίθεους, αλλά και στους ήρωες, την επιφάνεια των οποίων έβλεπαν συχνά στη μάχη. Οι ήρωες θεωρούνταν ικανοί να επανέρχονται στη ζωή όχι μόνον εσχατολογικά, αλλά και να επεμβαίνουν στις μάχες στον παρόντα χρόνο. Τέτοιες εμφανίσεις θεωρούνταν επιφάνειες.

Γνωστά παραδείγματα είναι ο Αίας ο Τελαμώνιος στην ναυμαχία της Σαλαμίνος, ο Εχετλαίος στον Μαραθώνα και διάφοροι άλλοι.

8 σχόλια:

visaltis.net είπε...

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο"Το πείραμα της Φιλαδέλφειας και η χωροχρονική επέμβαση στους Περσικούς Πολέμους"(http://www.metafysiko.gr/?p=32) που ίσως να έχεις υπόψιν.Το έχω διαβάσει περιληπτικά, και αν και παραείναι "προχωρημένο" και δεν απευθύνεται σε "συμβατικούς αναγνώστες" με έχει πείσει σε αρκετά σημεία.Ρίξτο μια ματιά

Υπερνεφέλιος είπε...

Φίλε ΒΙΣΑΛΤΗ, δεν μπορώ να βρω το βιβλίο προς το παρών, αν και γενικά υποθέτω ότι ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ Έλληνες ήρωες έδωσαν δυναμικά την παρουσία τους στις μάχες. Αυτό όμως δεν με πείθει ότι τα αμερικανάκια έκαναν το πείραμα της Φιλαδέλφειας και έσωσαν τους αρχαίους Έλληνες. Κάτι τέτοιο προσβάλει τις ικανότητες του Μιλτιάδη, των ηρώων. Ορθολογικά, ιστορικά, εύστοχα, υμνητικά, περιγράφει την μάχη ο ξένος ιστορικός Hans Delbruck στο έργο του «Ιστορία της Τέχνης του Πολέμου, Πόλεμος στην Αρχαιότητα».

visaltis.net είπε...

Φυσικά και δεν πήγαν οι Αμερικάνοι για να σώσουν τους Έλληνες.Ο Εχετλαίος όμως έπρεπε να αντιμετωπιστεί με κάτι ανώτερο, αν και δεν επιτεύχθει κάτι τέτοιο.

Υποθετικά πάντα όλα αυτά....

Υπερνεφέλιος είπε...

Μερικοί από τους αρχαίους Έλληνες ήταν κάτοχοι της ΝΟΗΤΙΚΗΣ επιστήμης (και όχι ...οι ραβίνοι όπως τους θέλει ο Ήταν Μπράουν) αλλά οι πληροφορίες είναι «σφραγισμένες», αυτές που βρήκα είναι μηδαμινές. Εάν μπορείς βόήθα....δεν είναι καθόλου εύκολο, ανήκει στα μεγάλα μυστικά της ανθρωπότητος...

visaltis.net είπε...

Γνωρίζω απειροελάχιστα πράγματα για το θέμα.Οι γνώσεις αυτές έχουν περάσει στα χέρια άλλου ιερατείου(κυρίως Βατικανό) και τις γνωρίζουν 5-10 σε όλο τον κόσμο.Ειναι αυτοί που στην ουσία μας κυβερνάνε χάρη σε αυτές όλες τις γνώσεις.

Υπερνεφέλιος είπε...

Το σύμβολο (ή η Γνώση) δεν είναι χαμένο (αυτές είναι οι μαγκιές του Ντάν Μπράουν που τον έκαναν πλούσιο). Είναι κρυμμένο, έχεις δίκιο...

visaltis.net είπε...

Τίποτα δεν πήγε χαμένο,τίποτα δεν χάθηκε.Υπάρχουν όλα.Συγγράμματα,βιβλία,αντικείμενα ηρώων,εφευρέσεις,ακόμη και ακόμη κατασκευές από το χέρι του ίδιου του Αρχιμήδη!Απλά μεταφέρθηκαν και το αναφέρει και η ιστορία.Μην πιστεύεις περί καταστροφής της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.Όλα υπάρχουν και ανασύρονται και χρησιμοποιούνται αναλόγως την εποχή, την περίσταση, και την ανάγκη.
Πιστεύεις ότι ξύπνησε ένα πρωϊ κάποιος και είπε ας ανακαλύψω τον ηλεκτρισμό,ή ας εφεύρω το ραδιόφωνο;

"Υποθετικά" πάντα όλα αυτά...

Υπερνεφέλιος είπε...

Έτσι είναι, ο Βέρνερ φον Μπράουν άραγε από που γνώριζε τον Αρχύτα και τα συγγράμματα του;