Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο ηρωικός δείπνος


Συνέχεια από το Ιστορικό μυθιστορηματάκι Δημάρατος

Θερμοπύλες

480 π.Χ.

Η μάχη σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη

Ο Λεωνίδας μαζί με τους συμπολίτες του εκτέλεσε ηρωικές και εκπληκτικές πράξεις. Μολονότι οι Λακεδαιμόνιοι ήταν λίγοι, γιατί είχε κρατήσει μόνο τους Θεσπιείς και συνολικά δεν είχε περισσότερους από πεντακόσιους άντρες, ήταν έτοιμος να υποδεχτεί το θάνατο για χάρη της Ελλάδας. Μετά από αυτά, οι Πέρσες που συνόδευαν τον Τραχίνιοι, αφού έκαναν το γύρο της δύσβατης περιοχής, βρέθηκαν ξαφνικά πίσω από τους άντρες του Λεωνίδα, και οι Έλληνες, έχοντας παραιτηθεί από κάθε ελπίδα σωτηρίας και επιλέγοντας την καλή φήμη, ζητούσαν με μια φωνή από τον αρχηγό τους να τους οδηγήσει εναντίον των εχθρών, πριν μάθουν οι Πέρσες ότι οι δικοί τους είχαν κάνει τον κύκλο. Ο Λεωνίδας, αποδεχόμενος την ετοιμότητα των στρατιωτών του, τους παρήγγειλε να ετοιμάσουν γρήγορα το πρωινό τους, αφού το δείπνο τους θα το έπαιρναν στον Άδη. Όσο για τον ίδιο, έφαγε επίσης, σύμφωνα με τη διαταγή που είχε δώσει, πιστεύοντας πως έτσι θα μπορούσε να διατηρήσει τις δυνάμεις του για πολύ χρόνο και να έχει αντοχή στους κινδύνους της μάχης. Μόλις ανέλαβαν μετά από λίγο τις δυνάμεις τους και ήταν όλοι έτοιμοι, ο Λεωνίδας πρόσταξε τους στρατιώτες να επιτεθούν στο στρατόπεδο των αντιπάλων, να σκοτώσουν όσους συναντήσουν και να ορμήσουν στην ίδια τη σκηνή του βασιλιά.

Νίκος Σάμιος

Συνεχίζεται εδώ

6 σχόλια:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Υπερνεφέλιος είπε...

Αυτό είχες να σχολιάσεις επί του θέματος; Κατάλαβα….

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ καλημέρα και καλό μήνα.
Έχω μία κακή συνήθεια, να μην τρώω πρωϊνό πριν ξεκινήσω την ημέρα μου.
Απέκτησα όμως μία καλή συνήθεια, να το απολαμβάνω μέσα από τις ιστοσελίδες σου.
Τροφή για νου, καρδιά και ψυχή.
Εύχομαι σε όλους μας, αλλά κυρίως στην Ελλάδα μας, καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Υπερνεφέλιος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε νοών...νοείτω, πως σου φάνηκε η τεκμηριωμένη ανατροπή της Ιστορίας (Εφιάλτης) μέσα από το μυθιστόρημα; Ευχωμαι σε όλους μας να αποκτήσουμε το Αγιο Φως. Το φώς που φωτίζει την ανθρωπότητα, το φως της αμφισβήτησης, το μοναδικό άγιο φως. Καλές γιορτές. Εγώ, «έχοντας παραιτηθεί από κάθε ελπίδα σωτηρίας» και «επιλέγοντας την καλή φήμη» θα συνεχίσω το γράψιμο «για χάρη της Ελλάδας».
Νίκος Σάμιος

Ανώνυμος είπε...

MHN ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ "KSIPNISTE".ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΣΠΑΜΑΡΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ

Υπερνεφέλιος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου, αλλά δίνω και την ζωή μου για να ακούγονται οι πάντες, ακόμα και οι μαλάκες...βέβαια είναι λίγο παράδοξη ονομασία-ξυπνήστε-, που έδωσε ο «δάσκαλος» στο μπλοκ του, αλήθεια, ποιος κοιμάται; Μήπως θα έπρεπε να ξυπνήσει ο ίδιος; Φαντάζεσαι εάν αυτός ο άνθρωπος είναι πράγματι δάσκαλος τι θα μάθουν τα παιδιά;...