Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το εγκώμιο της Ελλάδας, του ελληνικού πνεύματος και ιδεώδους έπλεξε από το βήμα του κοινοβουλίου ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.


Μπαν Κι Μουν: «Τέσσερα μέτωπα κοινής δράσης Ελλάδας - ΟΗΕ»
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της ελληνικής Βουλής ο Μπαν Κι Μουν αφού χαιρέτησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα ελληνικά, επεσήμανε τη σημασία και τη συμβολή της ελληνικής σκέψης στον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στη Δημοκρατία, την πίστη και τη δημοκρατία στους λαούς». Επεσήμανε επίσης ότι «είναι βαθιά τιμή σε μένα που απευθύνομαι στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Ο κ. Μπαν Κι Μουν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τον ΟΗΕ ως ιδρυτικό μέλος και για τις σχέσεις με την Κορέα, ειδικότερα με τη συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη Ν. Κορέα στο πόλεμο του 1950 - 53.
Ανέφερε επίσης πως «εδώ σ' αυτή την πόλη αναλαμβάνω τη δέσμευση ότι το ανθρωπιστικό μα έργο θα συνεχιστεί».
Επιπλέον, ο γγ του ΟΗΕ σημείωσε ότι η Ελλάδα και ο ΟΗΕ μπορούν να αναλάβουν κοινή δράση σε τέσσερα μέτωπα: α) Την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, β) τις οικονομικές ευκαιρίες σε πιο πλατιές μάζες, γ) τη διεθνή ασφάλεια και συνεργασία και δ) στην Κύπρο.
Στη συνέχεια, του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, σε αναγνώριση του «διαχρονικού σημαντικού ρόλου» που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και των λαών, αλλά και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση.
Νωρίτερα, ο κ. Μουν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.
www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ Ο ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΣΙΜΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΗΚΑΜΕ.