Κυριακή 14 Απριλίου 2013


Tο μήνυμα των Χόπι
Μία έκκληση από τονTHOMAS BANYACYA, KYKOTSMOVI, ARIZONA

Διαβάστε την παρουσίαση τού κ.Thomas Banyacya,  στην Γενική  Συνέλεευση του Ο.Η.Ε στις 10 Δεκεμβρίου του 1992, του τελικού ομιλητή, του οποίου προηγήθηκαν τρεις άλλες (επι)κλήσεις (φωνές)  αυτή του Oren Lyons, του Φύλακα Πίστεώς τωνΈξι Εθνών, και του πρώτου ομιλητήτης ημέρας. 

Η διαδικασία της εισαγωγής της ομιλίας του:
Η εισαγωγή της ομιλίας του έγινε μετά από τρις κραυγές.
Οι (επι)κλήσεις (φωνές) ήταν μια πνευματική ανακοίνωση πρός το Μεγάλο Πνεύμα του συνόλου των ανθρώπων και η πρόθεση ήταν να δώσουν ένα μήνυμα πνευματικής σημασίας.

Ο κ Thomas Banyacya τότε σκόρπισε καλαμπόκι* (αυτό που τρώνε οι άνθρωποι όχι αυτό που δίνουμε στα ζώα ως τροφή ) δίπλα απο το βάθρο της Γενικής Συνέλευσης (οι ινδιάνοι θεωρούν το καλαμπόκι ως ιερό όπως εμείς το σιτάρι γιατί έθρεψε για αιώνες τις φυλές τους και διαθέτουν μάλιστα και θεότητα του καλαμποκιού, ένα απο τους σημαντικότερους θεούς του πάνθεου τους) και έκανε μια σύντομη παρατήρηση στην γλώσσα των Hopiπου μεταφράζεται ως εξής

Οι
 πνευματικοί ηγέτες των Χόπι είχαν μια αρχαία προφητεία πού έλεγε ότι κάποια μέρα οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν σε ένα Μεγάλο Οίκο της Mica με όλους τους κανόνες και κανονισμούς για την επίλυση τωνπροβλημάτωντου κόσμου χωρίς πόλεμο. Είμαι έκπληκτος πού βλέπω τηνπροφητεία να πραγματοποιείται και να είστε σήμερα εδώ! Αλλά μόνο μια χούφτα απο τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών είναι παρόντες για να ακούσουν τους Motee Sinom (οι πρώτοι άνθρωποι για τους Hopi από όλο τονκόσμο, οι οποίοι μίλησαν εδώ σήμερα.
Tο μήνυμα των Χόπι στον ΟΗΕ
(Μετάφραση από τα αγγλικά:)
Το όνομά μου είναι Banyacya από την γενιά του Λύκου, της Αλεπούς και Τσακαλιού και είμαι μέλος τού κυρίαρχου έθνους των Χόπι. Χόπι στη γλώσσα μας σημαίνει ειρηνικοί, ευγενικοί,απαλοί και ειλικρινείς άνθρωποι. Οι παραδοσιακοί Χόπιακολουθούν το πνευματικό μονοπάτι που μας δόθηκε από τοMassau'u, το Μεγάλο Πνεύμα. Κάναμε μια ιερή διαθήκη για ναακολουθήσούμε τον τρόπο ζωήςτου, για όλους τους καιρούς, η οποία περιλαμβάνει την ευθύνη της φροντίδας αυτής της γης και της ζωής για τον θεϊκό σκοπό του. Εμείς ποτέ δεν έχουμε κάνει συμφωνίες με οποιαδήποτε ξένη χώρα,συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά για πολλούς αιώνες έχουμε τιμήσει αυτήν την ιερή συμφωνία. Οι στόχοι μας δεν είναι να κερδίσουμε πολιτικό έλεγχο, ή χρηματικό πλούτο ούτε και στρατιωτική δύναμη,αλλά μάλλον για να προσευχηθούνε και να προωθήσουμε την ευημερία όλων των έμβιων όντων και να διατηρήσουμε τον κόσμο με έναν φυσικό τρόπο.Έχουμε ακόμα τους αρχαίους ιερους πίνακες μας και πνευματικές θρησκευτικές κοινωνίες οι οποίες αποτελούν τα θεμέλια του τρόπου ζωής των Χόπι. Η ιστορία μας λέει ολευκός αδελφός μας θα έπρεπε να έχει διατηρήσει τα ίδια ιερά αντικείμενα και πνευματικά θεμέλια.

Το 1948, όλοι οι παραδοσιακοί πνευματικοί ηγέτες των Χόπισυναντήθηκαν και μίλησαν για πράγματα που αισθάνθηκαν έντονα ότι ήταν μεγάλης σημασίας για όλους τους ανθρώπους. Επέλεξαν τέσσερεις διερμηνείς για να μεταφέρουν το μήνυμά τους εκ των οποίων είμαι ο μόνος που εξακολουθεί να ζει ακόμη σήμερα. Εκείνη την εποχή, μου δόθηκε μια ιερή προσευχή-φτερό (τα φτερά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τους Ινδιάνους αποτελούν μέρος των ενδυμάτων τους, των κοσμημάτων τους και ακόμα και ο θεός φίδι έχει φτερά σε αυτούς) από τουςπνευματικούς ηγέτες.Έκανα μια συμφωνία για να φέρω το μήνυμα της ειρήνης των Χόπι και να παραδώσω τις προειδοποιήσεις από προφητείες γνωστές από την εποχή του προηγούμενου κόσμου που καταστράφηκε από κατακλυσμό και οι πρόγονοι μας ήρθαν σε αυτή τη γη.

Η αποστολή μου ήταν να ανοίξω τις πόρτες του Μεγάλου Οίκου της Mica στους ιθαγενείς λαούς. Οι Πρεσβύτεροι είπαν ότι θα έπρεπε να χτυπήσω τέσσερις φορές και η δέσμευση αυτή εκπληρώθηκε όταν παρέδωσα μια επιστολή μαζί με το την ιερή προσευχή- φτερό που μου είχε δοθεί στονJohnWashburn στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, τον Οκτώβριο του 1991. Φέρνω μέρος του μηνύματος των Χόπι για σας εδώ σήμερα. Έχουμε μόνο δέκα λεπτά για να μιλήσουμε και ο χρόνος έχει περάσει άρα μικραίνω την τη δήλωσή μου.
Κατά τη συνάντηση, το 1948, οι ηγέτες των Χόπι ηληκίας 80, 90, ακόμη και 100 ετών εξήγησαν ότι ο δημιουργός έκανε τον πρώτη κόσμο σε τέλεια ισορροπία, όπου οι άνθρωποιμιλούσαν μόνο μια γλώσσα, αλλά οι άνθρωποι στράφηκαν μακριά από ηθικές και πνευματικές αρχές. Εκαναν κατάχρηση των πνευματικών τους δυνάμεων για ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν ακολούθησαν τους κανόνεςτης φύσης. Τελικά ο κόσμος καταστράφηκε από βύθιση της γης και διαχωρισμό της γης από αυτό που θα αποκαλούσατε μεγάλους σεισμούς. Πολλοίέχασαν τη ζωή τους και μόνο μια μικρή χούφταεπέζησε.

Στη συνέχεια, αυτή η χούφτα των ειρηνικών ανθρώπων ήρθε στο δεύτερο κόσμο.Επανέλαβαν τα λάθη τους και ο κόσμος καταστράφηκε από πάγο αυτό που αποκαλείτε η μεγάλη εποχή των παγετώνων.

Οι λίγοι επιζώντες πέρασαν στο τρίτο κόσμο. Αυτός οκόσμος διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα και όπως και στους προηγούμενουςκόσμους, οι άνθρωποι μιλούσαν μια γλώσσα. Οι άνθρωποι εφεύραν πολλές μηχανές και τις ανέσεις της υψηλής τεχνολογίας, μερικές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη ειδωθεί στην σημερινή εποχή. Είχαν ακόμη και πνευματικές δυνάμεις πουχρησιμοποιούσαν για το καλό. Σταδιακά στράφηκαν μακριά απότους φυσικούς νόμους και  επιδιώκαν μόνο υλικά πράγματα και τελικά μόνοκερδοσκοπούσανενώ γελοιοποιούσαν τις πνευματικές αρχές. Κανείς δεν τους σταμάτησε απόαυτή την πορεία και ο κόσμοςκαταστράφηκε από τη μεγάληπλημμύρα (εννοεί τον μεγάλο κατακλυσμό) που πολλά έθνη εξακολουθούν να αναφέρουν στην αρχαία ιστορία τους ή στις θρησκείεςτους.
Οι Πρεσβύτεροι, δήλωσαν ότι και πάλι μόνο μικρές ομάδες διασώθηκαν και ήρθαν σε αυτό τον τέταρτοκόσμο όπου ζούμε σήμερα. Ο κόσμος μας είναι σε τρομερή κατάσταση και πάλι, έστω και αν το Μεγάλο Πνεύμαμας έδωσε διαφορετικές γλώσσες και μας έστειλε στις τέσσεριςγωνιές του κόσμου και μας είπε να αναλάβούμε την φροντίδα της Γης και όλα όσα είναι σ 'αυτή.

Αυτή η τελετουργική κουδουνίστρα των Χόπιαντιπροσωπεύει τη Μητέρα Γη. Η γραμμή που την περιτριγυρίζει είνα ιη γραμμή του χρόνου και δείχνει ότι είμαστε κατά τις τελευταίες ημέρεςτης προφητείας. Τι έχετε κάνει, ως άτομα, ως έθνη και ως διεθνής οργανισμός για την φροντίδα αυτής της Γης; Στη Γη σήμερα, οι άνθρωποι δηλητηριάζουντην δική τους τροφή, τονερό και τον αέρα με τη ρύπανση. Πολλοί από μας,συμπεριλαμβανομένων και παιδιών,αφήνονται να λιμοκτονήσουν. Πολλοί πόλεμο ιεξακολουθούν να μάχονται. Η απληστία και η έγνοια για τα υλικά πράγματα είναι μια κοινή ασθένεια.

Σε αυτό το δυτικό ημισφαίριο, στην πατρίδα μας, πολλοί από τους αυθεντικούς ιθαγενείς είναι ακτήμονες, άστεγοι, πεθαίνουν από την πείνα και δεν έχουν καμία ιατρική περίθαλψη.

Οι Χόποι γνώριζαν ότι οι άνθρωποι θα αναπτύξουν πολλές ισχυρές τεχνολογίες των οποίων θα γίνεται κατάχρηση. Σε αυτόν τον αιώνα, έχουμε δει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στόν οποίον οι προβλεπόμενες σαν στάχτες κολοκύθας, αυτό που εσείς ονομάσατε σαν ατομική βόμβα, έπεσαν από τον ουρανό, με μεγάλη καταστροφή. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι καταστράφηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Για πολλά χρόνια υπήρξε μεγάλος φόβος και κίνδυνος για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Χόπι πιστεύουν ότι ο πόλεμος του Περσικού Κόλπου ήταν η αρχή του Γ 'Παγκοσμίου Πολέμου αλλά σταμάτησε και τα χειρότερα όπλα της καταστροφής δεν χρησιμοποιήθηκαν. Αυτή είναι τώρα η στιγμή για να σταθμίσουμε τις επιλογές για το μέλλον μας. Έχουμε επιλογή. Αν, τα έθνη αυτής της γης, δημιουργήσουν ένα άλλο μεγάλο πόλεμο, οι Χόποι πιστεύουν ότι εμείς οι άνθρωποι θα κάψουμε τους εαυτούς μας μέχρι θανάτου με στάχτες (εννοεί πυρηνικά όπλα). Γι 'αυτό και οι Πρεσβύτεροι πιέζουν έντονα τα Ηνωμένα Έθνηνα να ανοίξουν πλήρως την πόρτα στους ιθαγενείς πνευματικούς ηγέτες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η ίδια η φύση δεν μιλάει με μια φωνή που μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε. Ούτε μπορούν τα ζώα και τα πουλιά που απειλούμε με εξαφάνιση να μας μιλήσουν. Ποιος σε αυτό τον κόσμο μπορεί να μιλήσει για τη φύση και την πνευματική ενέργεια που δημιουργεί και διαρρέει όλη τη ζωή; Σε κάθε ήπειρο υπάρχουν ανθρώπινα όντα που είναι σαν εσάς, αλλά που δεν έχουν οι ίδιοι διαχωριστεί από το γή και από τη φύση. Είναι μέσα από τη φωνή τους που μπορεί η Φύση να μας μιλήσει. Έχετε ακούσει αυτές τις φωνές και πολλά μηνύματα από τις τέσσερεις γωνιές του κόσμου σήμερα. Έχω σπουδάσει συγκριτική θρησκείας και πιστεύω ότι στα δικά σας έθνη και πολιτισμούς έχετε γνώση των συνεπειών της ζωής εκτός της ισορροπίας με τη φύση και το πνεύμα. Οι αυτόχθονες λαοί του κόσμου τούτου έχουν δει και σας έχουν μιλήσει σχετικά με την καταστροφή της ζωής τους και της πατρίδας τους, τον αφανισμό της φύσης και την βεβήλωση των ιερών τόπων τους. Είναι καιρός τα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιείσουν τους νόμους τους για να ερευνήσουν αυτά τα περιστατικά και να τα σταματήσουν τώρα.

Η περιοχή των Χόπι το FourCorners (τέσσερεις γωνιές)οριοθετείται από τέσσερα ιεράβουνά. Το πνευματικό κέντρο του που ευρίσκεται στο ενδιάμεσο είναι ένας ιερός χώρος για τον οποίον οι προφητείες μας λένε, ότι θαέχει ειδικό σκοπό στο μέλλονγια την επιβίωση της ανθρωπότητας και τώρα θα πρέπει να αφεθεί στη φυσική του κατάσταση. Όλα τα έθνη πρέπει να προστατεύουν αυτό το πνευματικόκέντρο.

Οι Χόποι και όλοι οι πραγματικοί ιθαγενείς κρατούν τη Γη σε ισορροπία με προσευχή, νηστεία και τελετές. Οι πνευματικοί μας Πρεσβύτεροι εξακολουθούν να κρατούν τη γη στο δυτικό ημισφαίριο σε ισορροπία για όλα τα έμβια όντα,συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Κανείς δεν θα πρέπει να μετεγκατασταθεί (τακτική των ΗΠΑ για τους Ινδιάνους που τους κλείνει μέσα σε ...ελεγχόμενες περιοχές.. τα αποτελέσματα είναι γνωστά) από την ιερή πατρίδα του σε αυτό το δυτικό ημισφαίριο ή οπουδήποτε στον κόσμο. Οι πράξεις αναγκαστικής μετεγκατάστασης, όπως προνοεί τοΔημοσίο Δίκαιο (νόμος αρ.) 93-531στις Ηνωμένες Πολιτείες,θα πρέπεινα καταργηθούν.
  Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στέκει πάνω στη γήτηςπατρίδας μας. Τα Ηνωμένα Έθνησ συνομιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την δικαιοσύνη και εντούτοις οι ιθαγενείς δεν είχαν ποτέ μια πραγματική ευκαιρία να μιλήσουν στις συνελεύσεις τους (στην ουσία λέει σε αυτή την συνέλευση και εννοεί την όλην αντιπροσωπεία) από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να είναι η αποστολή των εθνών σας και αυτής της συνέλευσης να χρησιμοποιήσετε την εξουσία και τους νόμουςσας για να εξετάσετε και να εργαστείτε για την να θεραπεύσετε τη ζημία που οι άνθρωποι έχουν κάνει σε αυτή τη Γη και στον καθένα. Οι Πρεσβύτεροι των Χόπι γνωρίζουν ότι ήταν η αποστολή σας και περιμένουν να δούν αν θα επεμβείτε σε αυτό τώρα.

Η Φύση οι Πρώτοι Ανθρωποι και το πνεύματων προγόνων μας σας δίνουν βαριές προειδοποιήσεις. Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, 1992, βλέπετε την αύξηση των πλημμύρων, τωνπιο καταστροφικών τυφώνων, καταιγίδες χαλαζιού, οι κλιματικές αλλάζουν και οι σεισμοί, όπως μας είπαν οιπροφητείες μας θα έρθουν. Ακόμα και τα ζώα και τα πουλιά μας προειδοποιούν με παράξενη αλλαγή στη συμπεριφοράτους, όπως η προσάραξη των φαλαινών. Γιατί τα ζώα ενεργούν σαν να γνωρίζουν τα προβλήματατης της γης και οι περισσότεροι άνθρωποι ενεργούνσαν σαν να μην γνωρίζουντίποτα; Αν εμείς οι άνθρωποι δεν ξυπνήσουμε με αυτές τις προειδοποιήσεις, ο μεγάλος εξαγνισμός θα έρθει να καταστρέψει αυτόν τον κόσμο ακριβώς όπως καταστράφηκαν και οι προηγούμενοι κόσμοι.

(Thomas και ο Oren Lyons εσήκωσαν  μία εικόνα μιας  μεγάλης βραχογραφείας στο Hopiland)


Αυτή η βραχογραφεία δείχνει μέρος της προφητείας των Χόπι.Υπάρχουν δύο διαδρομές. Η πρώτη με την τεχνολογία, αλλάξεχωριστά από το φυσικό και πνευματικό νόμο να οδηγεί σε αυτές τις ακανόνιστες γραμμές που αντιπροσωπεύουν το χάος
Η κάτω η διαδρομή που παραμένει σε αρμονία με τον φυσικό νόμο. Εδώ βλέπουμε μια γραμμή που αντιπροσωπεύει μια επιλογή, όπως μια γέφυρα που ενώνει τις διαδρομές. Αν επιστρέψουμε στην πνευματική αρμονία και  ζήσουμε με την καρδιά μας, μπορούμε να βιώσουμε έναν παράδεισο σε αυτόν τον κόσμο. Αν συνεχίσουμε μόνο σε αυτην την άνω διαδρομή,θα φθάσουμε στην καταστροφή.

Από όλους εμάς εξαρτάται,
 ως παιδιά της Μητέρας Γης,να καθαρίσουμε αυτό το χάλι, πριν να είναι πολύ αργά.

Οι Πρεσβύτεροι ζητούν όπως κατά τη διάρκεια αυτού του Διεθνούς Έτους για τους Αυτόχθόνες Λαούς τού κόσμου,τα Ηνωμένα Έθνη να κρατήσουν την πόρτα ανοιχτή για τους πνευματικούς ηγέτες από τις τέσσεριςγωνιές του κόσμου γιανα έρθουν να σας μιλήσουν για περισσότερο από μερικά λεπτά, και όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι Πρεσβύτεροι επίσης ζητούν οκτώ ερευνητικές ομάδες να επισκεφτούν τις εγγενείς περιοχές του κόσμου (εννοεί τις χώρες),να παρατηρήσουν και να πούν την αλήθεια για το τι γίνεται και να σταματήσουν αυτά τα έθνη απο το να κινούνται προς αυτήν την αυτοκαταστροφική κατεύθυνση.

Αν κάποιος από εσάς ηγέτες θέλει να μάθει περισσότερα για την πνευματική ενόραση και τη δύναμη των Πρεσβυτέρων, σας καλώ ναρθείτε στο Hopiland (γή των Χόπι) και να καθίσετεμε τους πραγματικούς πνευματικούς ηγέτες μας στο ιερότους Kivas, όπου θα σας αποκαλύψουν τα αρχαία μυστικά τηςεπιβίωσης και της ισορροπίας.

Ελπίζω ότι όλα τα μέληαυτής της συνέλευσης πουγνωρίζουν το πνευματικό τρόπο δεν θαμιλούν απλώς γι 'αυτό,αλλά προκειμένου για να υπάρξει πραγματική ειρήνη και αρμονία, θα ακολουθήσουν αυτό που λέει πάνω στον τοίχο των Ηνωμένων Εθνών "Θα λιώσουν τα σπαθιά τους σε υνιάκαιθα αποκτήσουν την γνώση του μή πολέμου". Ας το κάνουμε αυτό μαζίτώρα!
Επίλογος
Στην νύχτα πριν από τις παρουσιάσεις τωνι θαγενών από όλο τον κόσμο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών,υπήρχε μια ολική έκλειψητης σελήνης πάνω από τη Νέα Υόρκη και ο ουρανός ήταν πεντακαθαρός. Το βράδυ μετά την παρουσίαση από τον κ.Banyacya και των άλλων ιθαγενών εκπροσώπων, ξέσπασε δυνατή βροχή και άρχισε να φυσά δυνατός άνεμος. Οι μετεωρολόγοι έκαναν πρόβλεψη για χιονοθύελλα, αλλά αυτό που συνέβηκε την επόμενη μέρα ήταν οι χειρότερες πλημμύρες που γνώρισε η Νέα Υόρκη. Σημαντικές εθνικές οδοί πλημμύρισαν απο την θάλασσα και το ίδιο το κτίριο τωνΗνωμένων Εθνών πλημμύρισε στα χαμηλότερα του πατώματα,αναγκάζοντας μια διακοπή λειτουργίας της θέρμανσης και του κλιματισμού καθώς και διακοπή εργασίας απο τις τρείς το απόγευμα, σχολάζοντας το προσωπικο.
Στον όροφο της αίθουσας συνεδριάσεων, όπου στις 11 Δεκεμβρίου, οι αυτόχθονες λαοί συντούσαν τουςεκπροσώπουςτων διαφόρων υπηρεσιών του ΟΗΕ, οThomasBanyacya αυθόρμητα κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχωντων Ηνωμένων Εθνών, να σχηματίσουν ένα μεγάλο κύκλο. Όλoι οι Πρεσβύτεροι ήταν στο κέντρο και ο Thomas κάλεσε μέσα και ορισμένους μή μηιθαγενείς επίσης. Ο καθέναςείπε σιωπηλά μια προσευχή. Η διαμόρφωση αυτού του κύκλου της ενότητας όλων των ανθρώπων από τις τέσσερις γωνιέςτης Γης ήταν κάτι περισσότερο από μια συμβολική πράξη. Μία από τους συμμετέχοντες είπε ότι ποτέ δεν είχε η ίδια αισθανθεί να έχει βρεθεί προηγουμένως σε ένα τέτοιο ασφαλές μέρος. Αργότερα, αρκετά άτομα που ήταν παρόντες σημείωσαν ότι στην συνέχεια δεν εμφανίστηκε καμία περαιτέρω ζημιά από αυτήν την θύελλα που συνέβη στο Μανχάταν και ότι ηί δια η θύελλα είχε κοπάσει εκείνο το απόγευμα.

Από Το Ινστιτούτο Alpha

milo@scicom.alphacdc.com.


*H ίδια η Θεά Δήμητρα, όταν έφτασε στην Ελευσίνα ψάχνοντας για την Περσεφόνηπρόσφερε σιτηρά στους κατοίκους, εγκαινιάζοντας τις τελετές και τα μυστήρια.
Σχετικό θέμα: 

Ιεροσυλία: Στο σφυρί οι ιερές μάσκες των Ινδιάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: