Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Αυτοί που επιβουλεύονται την κληρονομιά της χώρας μας ...


bomos.gr

Καταχώνουν τον βωμό των 12 Θεών, και ταυτόχρονα  φέρνουν με χαρά μεγάλη βυζαντινές εικόνες...

Ξεκίνησαν τα έργα κατάχωσης του Βωμού των Δώδεκα Θεών του Ολύμπου, ο οποίος  «αναδύθηκε» στο πλαίσιο των έργων ανακαίνισης της γραμμής του ΗΣΑΠ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών-!
Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την κατάχωση του ναού, πιστό στην αντίληψη ότι τα μνημεία προστατεύονται καλύτερα... κρυμμένα.!!!
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε σήμερα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας όπου παρουσιάστηκαν έξι μεταβυζαντινές εικόνες, κλαπείσες από ελληνικά εκκλησιαστικά μνημεία, οι οποίες εντοπίστηκαν στην Temple Gallery στο Λονδίνο και επέστρεψαν στην Αθήνα χθες το βράδυ.
Ταυτόχρονα ο κ. Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε πως χθες το βράδυ κατασχέθηκαν στο Άμστερνταμ άλλες έξι (6) βυζαντινές εικόνες που είχαν επίσης κλαπεί από την περιοχή της Ηπείρου.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στη σημασία της επιστροφής και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία απέναντι σε δυνάμεις που επιβουλεύονται την κληρονομιά της χώρας μας.
Οι εικόνες θα φυλαχθούν προσωρινά στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο μέχρι να παραδοθούν στους εκπροσώπους των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων (7η και 8η Ε.Β.Α.).
Πηγή http://www.kathimerini.
Τελικά, μήπως είναι καλύτεροι αυτοί που επιβουλεύονται την κληρονομιά της χώρας μας, από αυτούς που την καταχώνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: