Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ψύξη!

Η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να μας πείσει👉👉 TΩΡΑ ότι με την ένταξη της πυρηνικής ενέργειας και την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ ( ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) στο ενεργειακό της μείγμα,  η Ιταλία μπορεί να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας και να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και δη το φυσικό αέριο. Αλλά η αιτία είναι άλλη:



Η ταχεία ανάπτυξη της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης ανάγκασε τις εταιρείες τεχνολογίας να στραφούν σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής για να τροφοδοτήσουν τη τεχνητή νοημοσύνη. Ακόμη, οι ανάγκες ψύξης των τεράστιων όλων των κέντρων δεδομένων και επιπροσθέτως της AI έχουν αυξήσει τη χρήση του νερού.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft να στραφούν σε πυρηνικούς σταθμούς. Αυτή η κίνηση τροφοδοτείται από τη δημοτικότητα των chatbot AI, με αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση στη ζήτηση ενέργειας των data centers, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια.

 Πυρηνικός αντιδραστήρας:

Στην καρδιά του αντιδραστήρα φέρονται επιβραδυντικό υλικό και ρυθμιστικές ράβδοι (ή "ράβδοι ελέγχου" ή "ράβδοι ρύθμισης") που συγκρατούν την αλυσιδωτή αντίδραση σε σταθερό ρυθμό έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή ροή της θερμότητας. Ένα "ψυκτικό μέσο" (που μπορεί να είναι αέριο ή υγρό όπως το νερό) κυκλοφορεί μέσα στον αντιδραστήρα και θερμαίνεται. Στη συνέχεια αυτό οδηγείται σε ένα "εναλλάκτη θερμότητας" όπου προκαλεί βρασμό σε νερό που υπάρχει εκεί.


ΠΗΓΗ 1 

ΠΗΓΗ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: