Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι αρχαίοι Έλληνες και η Κίνα

Η ειδοποιός διαφορά του αποικισμού

Από τα πανάρχαια χρόνια δεν υπήρχαν σε όλες τις περιοχές της γης αυτόχθωνοι πληθυσμοί, αλλά πολλές αποικήθηκαν. Καλό είναι όμως να γνωρίζει κανείς ότι ιστορικοί ερευνητές ξεχωρίζουν τρεις βασικές μορφές αποικιών: τις εμπορικές, όπως ήταν των Φοινίκων, τις εκπολιτιστικές των Ελλήνων και τις στρατιωτικές ή πολιτικές, των Ρωμαίων.

Οι καταγωγή των Κινέζων

Οι νεκροί δεν λένε ψέματα

Στη μέση της ερήμου, βόρεια του Θιβέτ, Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μοναδικό νεκροταφείο που ανήκει σε έναν άγνωστο έως τώρα πολιτισμό. Οι σοροί των νεκρών, που πέθαναν πριν από 4.000 χρόνια, έχουν συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση χάρη στον ξηρό αέρα.
Το νεκροταφείο βρίσκεται στη βορειοδυτική κινεζική επαρχία Ζινγιάνγκ, όμως τα χαρακτηριστικά των νεκρών είναι ευρωπαϊκά με καστανά μαλλιά και μεγάλες μύτες. Οι 200 μούμιες είναι θαμμένες σε βάρκες, οι οποίες βρίσκονται αναποδογυρισμένες και θαμμένες στην άμμο. Αντί για δάσος από ταφόπλακες, το νεκροταφείο είναι γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, που υποδηλώνουν τη σημα
σία που έδινε ο πολιτισμός στην αναπαραγωγή και τη γονιμότητα.

«Ολόκληρο το νεκροταφείο είναι γεμάτο σεξουαλικούς συμβολισμούς», λέει ο Βίκτορ Μερ, καθηγητής Κινεζικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας και ειδικός στην ιστορία της περιοχής όπου βρέθηκε το νεκροταφείο. «Η εμμονή με την αναπαραγωγή καθρεφτίζει τη σημασία που έδινε η κοινότητα στη γονιμότητα...».

…διαβάστε ολόκληρη την ιστορία »»» ΤΑ ΝΕΑ

Ο φαλλός ανέκαθεν υπήρξε στην Ελλάδα σύμβολο δύναμης, ισχύος και γονιμότητας...

Η καλή Ιστορία γράφεται με ευρήματα

Τα αρχαιότερα ευρήματα (κουμπιά, λίθινα εργαλεία τα οποία παραπέμπουν στον Yuanmou-άνθρωπο) βρέθηκαν στην Νότιο Ανατολική Κίνα όπου υπάρχει η επαρχία Γιουνάν (το όνομα Γιουνάν χρησιμοποιείται στην Ασία για τους Έλληνες από την αρχαιότητα) και είναι 600.000 - 500.000 χρονών.

Βέβαια, αδιάψευστες είναι και οι αναλύσεις DNA-που έγιναν στους αρχαιότερους ανθρώπινους σκελετούς στην Κίνα οι οποίοι καταδεικνύουν ευρωπαϊκή καταγωγή έτσι ώστε οι περισσότεροι κινέζοι επιστήμονες να απορρίπτουν την "Out-of-Africa" (αφρικανοκεντρική) θεωρία.

Ο κινέζικος πολιτισμός

Η κινέζικη μυθολογία αναφέρει ότι οι πρώτοι άρχοντες ήταν –κάτι που παραπέμπει αναμφισβήτητα στην ελληνική μυθολογία- επιμειξίες μεταξύ ουρανίων (θεών) και ανθρώπων οι οποίοι πήραν την εξουσία και μάλιστα η μεταβίβαση της εξουσίας από τον πατέρα στον γιο δεν διεπόταν από ένα κληρονομικό δικαίωμα αλλά απαιτούσε ο διάδοχος να έχει την έγκριση του Ουρανού και του λαού.

Ο κινέζικος πολιτισμός -έφτασε στην ύψιστη ακμή του μέσα στην «εποχή των μαχόμενων βασιλείων» (5ος έως 3ος π.Χ. αιώνας) που χρονολογικά συμπίπτει με την κλασική Ελλάδα. Από τον 5ο π.Χ. αιώνα εμφανίζονται στην Κίνα «εκατό σχολές» όπου υπήρρχαν διαλεκτικοί, σοφιστές, λογικοί, στρατευμένοι κοινωνικοί αναμορφωτές, επαγγελματίες πολιτικοί, ακόμη και θεσμοθέτες δικαίου.

Βέβαια, για αυτούς που ισχυρίζονται ότι η Κίνα σε αντίθεση με την αρχαία Ελλάδα δεν βασιζόταν στους δούλους, ούτε είχε δουλοπάροικους θα πρέπει να πούμε ότι οι υπήκοοί της ζούσαν μέσα στην φτώχεια και την αθλιότητα, δεν ήταν πολίτες, και οι εξουσιαστές χρησιμοποιούσαν τη βία και τον φόβο.

Νίκος Σάμιος

Σχετικό θέμα: Γελάμε στην Κίνα!

Ελληνική παρουσία σε πανάρχαια πόλη της Κίνας | History Of ...

Αμφορείς και μαίανδροι σε αρχαία πόλη της Κίνας

(Aναδημοσίευση ενός παλαιότερου άρθρου του Γ.Εχέδωρου που πρωτοπαρουσιάστηκέ και στο "ΒΙΣΑΛΤΗΣ")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου