Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η ελληνική Ατλαντίδα της άμμου


Υεμένη/Ομάν, Shisr / Wubar :Εδώ βρέθηκαν μέρη ενός αρχαίου τείχους ή φρουρίου, καθώς επίσης και ελληνικά αγάλματα. Το (πόσιμο) νερό στην πάροδο χιλιετηρίδων λόξευσε τα πετρώματα και η πόλη βυθίστηκε.

Επίσης Ελληνικές επιγραφές ανακαλύφθηκαν στην περιοχή. Η βελγίδα φιλόλογος Ζακλίν Πιρέν διατύπωσε την άποψη ότι οι περισσότερες επιγραφές από τα αρχαία βασίλεια της νότιας Αραβίας (όπως τα ιερογλυφικά της σαβαϊτικής γραφής) στηρίζονται πάνω στο ελληνικό αλφάβητο και ότι οι λαμπροί πολιτισμοί της περιοχής, είναι έντονα επηρεασμένοι και διαμορφωμένοι από τους Έλληνες.

Την ίδια αυτή άποψη είχε διατυπώσει η βελγίδα αρχαιολόγος και στην δεκαετία του '50 και είχε αποκτήσει αρκετούς οπαδούς, όμως οι αμερικανοί γλωσσολόγοι και αρχαιολόγοι την απέρριψαν. Το αλφάβητο —ισχυρίστηκαν— της νότιας Αραβίας δεν κατάγεται από το ελληνικό αλλά από το βόρειο σημιτικό αλφάβητο, όπως το φοινικικό απ’ το οποίο προέρχεται και το ελληνικό. Εδώ φυσικά διακρίνουμε μια καλυμμένη επίθεση κατά του ελληνισμού.

Αυτό το λέμε γιατί η άποψη των αμερικανών αρχαιολόγων ενάντια στην θεωρία της Ζακλίν Πιρέν, κεντρική εστία έχει τους εκδότες του περιοδικού "Βιβλική Αρχαιολογία" και τους επιστήμονες που προωθούνται από αυτό.

Περί Ατλαντίδος
Ο Πλάτων υπήρξε ο σημαντικότερος αλλά -αντίθετα με ότι πιστεύουν
οι περισσότεροι- όχι ο μοναδικός και αρχαιότερος που μας άφησε μαρτυρίες νια τη θρυλική Ατλαντίδα. Πέρα από τις επιμέρους ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις πηγές του, αναφορά στην Ατλαντίδα κάνει και ο ιστορικός Ελλάνικος (γραπτή, προφορικές προυπήρχαν) πολλά χρόνια πριν τον Πλάτωνα. Επίσης ο ίδιος ο Ηρόδοτος (πατέρας της ιστορίας) είδε σε ναό του Ηρακλή στην Τύρο δύο στήλες, οι οποίες απέδιδαν τιμές στους δύο φερόμενους ως ιδρυτές της Ατλαντίδας, Ηρακλή και Ατλαντα. Η μία ήταν ολόχρυση και η άλλη, που λαμπύριζε με μεγάλη φωτεινότητα τη νύχτα, ήταν σμαραγδένια.

Αρκετοί συγγραφείς υποστήριξαν ότι Μινωική Κρήτη ήταν Ατλαντίδα .Ο Μαρινάτος πρότεινε τη μινωική Κρήτη, η πτώση του Πολιτισμού του οποίου αφοράει την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας-Σαντορίνη, Με επίκεντρο την Κρήτη κατατάσσει τους πολέμους που έκαναν οι Λαοί της Θάλασσας. Ο Γαλανόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι παρόμοια Ατλαντίδα ήταν η Μινωική Θήρα, και ότι η ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε την καταστροφή της Ατλαντίδας , και η έρευνα του αρχαιολόγου Ε. Μπεξή στηρίζει αυτές τις εκδοχές οι οποίες σημειωτέον είναι διεθνώς αποδεκτές.

Όποιος ανατρέξει και ψάξει λίγο στις εγκυκλοπαίδειες, θα διαπιστώσει ότι την Υεμένη-Ομάν (Ευδαίμων Αραβία) πρωτοκατοίκησαν οι Μινωίτες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά δεν θα βρεθεί κάποια υπουργός να βγάλει στην φόρα παπαριές ότι ήταν …σημιτικό φύλλο.

Το ενδεχόμενο όμως να υπάρχει και μία Ατλαντίδα βυθισμένη στην άμμο στην Υεμένη (Ευδαίμων Αραβία) είναι ανοιχτό, μερικά στοιχεία προς αυτήν την κατεύθυνση με φωτογραφίες εδώ:

  1. Εμπροσθεν των αρχαιολογικών ανασκαφών διακρίνεται η βυθισμένη Ουμπάρ.
  2. Κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε 12 μέτρα υπό του εδάφους μία (βυθισμένη) πόλη.

Δείτε και εδώ...

Νίκος Σάμιος

Πηγές: Ελλάνικος, Πλάτων, Ηρόδοτος,

http://users.forthnet.gr/ath/deleps/Unknown_Hellenic_History/katal10.htm, http://www.untergegangenevoelker.com/adandubar.html

http://www.mebweb.de/oman/run04/ubar.htm

Σχετικό θέμα: Διάσπαρτες ελληνικές ονομασίες σε όλο τον πλανήτη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου